– Klart det er litt dumt med to festivaler på samme dag

Men at Musikkfest og Herlige Vaulen er på samme dag bryr ikke arrangørene seg så veldig om.

WOHO: Det var god stemning under Herlige Vaulen i 2014.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den 4. juni har Stavanger-folket mye å velge i på musikkfronten. Da er det nemlig både musikkfest i sentrum, og allsangshow med kjente artister på Vaulen.

Følg Byas på Facebook!

I flere år har arrangementene havnet på samme dag.

– For oss har det ingen betydning. Vi tilhører to ulike kategorier. Vi kunne nok sikkert hatt noen av artistene som spiller på Musikkfest, og vært inne på tanken, men vi er likevel to forskjellige sjangere, sier festivalsjef Henrik Torjussen i Herlige Vaulen.

Han ser derfor ikke på Musikkfest som en direkte konkurrent til Herlige Vaulen.

– Men det vil være konkurrenter og arrangementer på samme tid uansett. Det er vanskelig å finne en dato der det ikke skjer noen ting, sier han.

Les også

Tommy Fredvang er blant artistene som kommer til festivalen.

Annet publikum

Heller ikke Musikkfestsjef Daniel Engen er særlig bekymret over to store arrangementer samtidig, og ønsker festivalen på Vaulen lykke til.

– Det er helt klart litt dumt, men ikke noe vi kan gjøre så mye med. Vi har et litt annet publikum enn det Vaulen har. Så er vi heller ikke avhengig av hver eneste publikummer på samme måte som dem, fordi vi er gratis og uten billettssalg, sier han.

Påmeldingen til Musikkfest 2016 er åpnet, og musikkfestsjef Daniel Engen er fornøyd med trøkket så langt.

En annen forskjell er at Musikkfest ikke betaler for artistene som opptrer. Noen av artistene Vaulen har hatt tidligere år,tror han likevel godt kunne passet inn på Musikkfest.

– Hilde Selvikvåg, for eksempel, hadde passet glimrende hos oss. Det er også band som har spilt hos oss tidligere, som også har spilt eller skal spille på Vaulen, sier han.

Musikkfest starter klokken 11, altså flere timer tidligere enn konsertene på Vaulen, men varer til 02.30. Selv om publikumsgruppene er ulike, var det folk som kom fra Vaulen til Musikkfest da det begynte å regne i fjor.

KONSERTSTED: Hanekam har vært tilholdssted for flere konserter i løpet av året. Her fra Hear Me Roars sett under Musikkfest i fjor sommer.

Salgsrekord

I år satser Herlige Vaulen på fint vær, men har også planer om telt folk kan sitte under i tilfelle det skulle regne. Festivalsjef Torjussen melder om bra billettsalg.

– Det går overraskende bra. Mandag ble det satt salgsrekord, og vi ligger langt foran fjorårets salg på denne tiden, sier han.

Musikkfest er også i rute til festivalen arrangeres for åttende gang.

– Programmet er satt, vi gleder oss og driver med siste finpuss, sier musikkfestsjef Engen.

Mer fra Byas:

- Musikkfest vil utvide med flere scener

Publisert: