Kultur

10 film-guilty pleasures for gutta

Blant alle favorittfilmene dine finner du minst en som egentlig er ganske rævva.

Oppdatert:
 • Fredrik Brimsø

Men hva gjør vel det?

I akkurat disse tilfellene er det greit med underholdning over holdning. Noen av disse guilty pleasures-titlene gjør seg nok best for hankjønn.

Følg Byas.no på Facebook!

1. Commando

Kjenner du testosteronnivået stige? Å kalle dette en bra film er omtrent like vanskelig som å stave "Schwarzenegger" uten å få rød strek under.

Men blant de gebrokne one-linerne, muskelflexingen og millionene av flyvende tomhylser, finner du en riktig så fet film.

Vil du ha en kortversjon? Se under.

2. American Pie

Fra macho til flaut. American Pie er historien om fire unge menn som inngår en pakt om å debutere seksuelt før de går ut av videregående.

Manuset har en sjel et sted, men den drukner tidvis bort i pinlig stillhet og kjønnsvæske. En film du skrur på om du ønsker å føle deg veldig ung og usikker igjen. Ja, eller om du vil se Shannon Elizabeth uten bh. Not guilty.

3. Politiskolen-serien

Det kom totalt ut syv varianter i denne serien, og du kan egentlig sette hvilket som helst nummer bak tittelen. Morsomme filmer for sin tid som kanskje ikke er like briliante med moderne øyne.

Det er teit, men det er greit.

4.Face/Off

Nicolas Cage + John Travolta + regissør John Woo = WTF? Travolta spiller bitter politimann. Cage overspiller skurk.

Travolta bytter ansikt med Cage for å komme til bunns i hans skumle planer. Cage våkner fra koma og ligner plutselig på Travolta. Duer flyr. Det er sært, og det er gøy.

5. Happy Gilmore

Adam Sandler er blit viden kjent for å tjene sykt mye penger på å lage dårlige filmer. Happy Gilmore er derimot en ganske morsom variant. Sandler går fra elendig hockeyspiller til en golfproff med et enormt temperament for å redde huset til bestemoren. Om det ikke høres for søtt ut, så er denne verd en kikk.

6. Rambo 4

De tre første Rambo-filmene var temmelig gode actionfilmer som du ikke trenger å se bak en pute. Den fjerde installasjonen er derimot en evig saus av blod, gørr og grumsete Stallone-replikker. Om du ikke blir lett kvalm, så er den et ganske underholdende skue. Kudos for "Live for nothing – or die for something!".

7. Street Fighter

Ingen guilty pleasure-liste uten Jean Claude Van Damme. "The muscles from Brussels" spiller hovedrollen i et prakteksempel på at det ofte er en dårlig idé å filmatisere tv-spill.

Raul Julia leverer et imponerende stykke arbeid som den onde diktatoren M. Bison, men ellers er filmen stort sett et hav av uforløst potensial.

Men om den underholder? Yes, baby!

8. Space Jam

Michael Jordan og Snurre Sprett. To verdensstjerner på hver sin arena som slår seg sammen for å redde Looney Toons fra slemme romvesener.

Bra er den ikke. Morsom? Njaaa. Fet? Ja. Hvorfor? Nostalgi, mine venner. Nostalgien overvinner alt.

9. G.I. Joe – Retaliation

Den første G.I. Joe-filmen, "The rise of Cobra" var BARE dårlig. Det var heller lite som stemte. Men om du tar et dårlig utgangspunkt, tilsetter Dwayne "The Rock" Johnson og Bruce Willis, så er du plutselig inne på noe i oppfølgeren.

Retaliation gjør ikke så mye annet riktig enn å være veldig underholdende – og dét er nok.

10. The Expendables-serien

Vi har allerede nevnt tre av de store gutta i denne film-serien; Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger og Jean Claude Van Damme.

Og flere blir de. Chuck Norris, Terry Crews, Jet Li og Jason Statham er bare en håndfull av den resterende besetningen.

Det er ikke godt å vite hvem sin feberfantasi det var å sette sammen et lag av gamle og nye actionstjerner i én og samme filmserie, men det har sannelig oppfylt en og annen våt drøm.

Det er ikke vits å brekke ned handlingen eller typegalleriet. Disse tre filmene må bare oppleves. Med høy lyd. Og en kompisgjeng. Og klær du kan svette i.

Denne scenen er det fort gjort å få en lykkelig tåre i øyekroken av:

Mer fra Byas.no:

LES MER:

10 filmer du ikke kan gå glipp av

LES MER:

7 Disney-filmer vi gleder oss til i 2016

LES MER:

10 Netflix-tips i 10 sjangre

LES MER:

Sett «Narcos»? Her er 10 ting du neppe visste om Pablo Escobar

Publisert:
Oppdatert:
 1. Underholdning
 2. Film
 3. Strømming
 4. TV
 5. Kino

10 streamingtips i regnværet

Deprimert og sliten av regnværet? Vi har en hel haug med serieanbefalinger å komme med, som kan gjøre regnværsdagen mye bedre!

Publisert:
 • Maren Hald Bjørgum, Krsby.no

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  10 streaming-tips i regnværet
  3 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  Mens vi venter på Game of Thrones: Dette kan du se på imens
  2 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  Mens vi venter på Game of Thrones: Dette kan du se på imens!
  3 ÅR SIDEN
 4. KULTUR
  10 kriminelt gode serier du kan binge i påsken
  4 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  10 streamingtips i regnværet
  4 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  10 kriminelt gode serier du kan binge i påsken
  4 ÅR SIDEN