Kultur

Danske «Borgen» vender tilbake i fjerde sesong i 2022 med Netflix-hjelp

Med hjelp fra Netflix blir det en fjerde runde med det kritikerroste danske, politiske dramaet «Borgen». Premieren står i 2022.

Sidse Babett Knudsen vender tilbake i fjerde sesong av «Borgen», der hun på ny har hovedrollen – nå som justisminister. FOTO: DR

«Borgen» får premiere på DR, den danske rikskringkasteren, først – før den gjøres tilgjengelig for Netflix-abonnenter over hele verden. Samtidig har Netflix sørget for å kunne legge ut de tre første sesongene globalt senere i år.

 • Følg Byas på Facebook!

På ny gjenforenes «Borgen»-laget om har vunnet Peabody- og Bafta-pris for tidligere sesonger – blant dem serieskaper Adam Price, produsent Stine Meldgaard Madsen og skuespillerne Sidse Babett Knudsen, som spiller Birgitte Nyborg, og Birgitte Hjort Sørensen, som journalisten Katrine Fønsmark.

Price og Meldgaard Madsen står også bak den norske Netflix-serien «Ragnarok».

I fjerde sesong møter seerne på ny politikeren Birgitte Nyborg, hennes personale og mediene som har i oppgave å følge henne – denne gangen i rollen som utenriksminister. Katrine Fønsmark er tilbake som journalist, nærmere bestemt nyhetsredaktør i en riksdekkende TV-kanal, etter å ha vært statsministerens pressesjef en stund.

LES MER:

Disse nyhetene kommer på HBO og Netflix i april

Journalistkarakteren Katrine Fønsmark blir på ny å se når «Borgen» melder seg for fjerde gang. FOTO: DR,foto

– «Borgen» er en unik dansk historie om politisk og personlig drama som utspiller seg mellom menneskene som har ansvaret for å styre landet vårt, sier Christian Rank, dramasjef i DR, som lover «en samtidig og svært aktuell historie om et hett politisk tema med internasjonale implikasjoner».

«Borgen» ble lansert i 2010, og andre og tredje sesong fulgte i 2011 og 2013. De tre første sesongene ble solgt til mer enn 80 land og vant en rekke priser. Her hjemme var den å se på NRK.

Publisert:

Oppdatert:

 1. Netflix
 2. TV-serier

10 nye tv-serier å se fram til

TV-serier er i skuddet som aldri før i tiden for sosial distansering og hjemmesitting. Her har du ti tips til ferske TV-serier.

Relaterte artikler

 1. KULTUR

  Dette er mars-nyhetene på Netflix og HBO

  3 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR

  Her er 13 lange tv-serier du (endelig) har tid til å se!

  1 MÅNED SIDEN
 3. AKTUELT

  Avlysning, utsettelse og oppdeling: Slik er ståa for de lokale festivalene

  2 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR

  HBO bekrefter ny sesong av «Westworld»

  1 MÅNED SIDEN
 5. KULTUR

  Nå kan også disse filmene bli Oscar-nominert

  1 MÅNED SIDEN
 6. KULTUR

  Husker du disse? Åtte trender som døde

  28 DAGER SIDEN