Phoenix blir Napoleon i Ridley Scott-film

De historiske skikkelsene reiser seg på kinolerretet fremover.

Publisert:
  • NTB
Joaquin Phoenix har fått en spennende rolleutfordring.

Nylig kom nyheten om at Gal Gadot skal spille Kleopatra, og nå kommer meldingene om at enda en historisk skikkelse skal få boltre seg på kinolerretet.

Det er Joaquin Phoenix som har takket ja til å ikle seg rollen som Napoléon Bonaparte når regissør Ridley Scott har bestemt seg for å blåse filmatisk liv i den franske keiseren.

Manuset er så langt ikke ferdig, men ifølge Variety skal det følge Napoleons vei til makten – samt hans stormfulle forhold til kona, Josephine.

LES MER:

Disse nyhetene kommer på Netflix og HBO i oktober

Ridley Scott og Joaquin Phoenix kjenner hverandre godt fra før, ikke minst fra innspillingen av filmen «Gladiator» (2000). Her spilte Phoenix den romerske keiseren Commodus – i Scotts regi.

Napoleon-filmen er dog ikke det første på tapetet for regissøren. Scott har akkurat blitt ferdig med sitt kostymedrama, «The Last Duel», og skal nå i gang med «Gucci» – en film om Gucci-morderen som har Lady Gaga i hovedrollen.

Publisert:

Ridley Scott bekrefter at det blir TV-serier av «Blade Runner» og «Alien»

Filmskaperen Ridley Scott bekreftet denne uken at han vil lage TV-serier av to av sine mest berømte science fiction-filmer, «Blade Runner» og «Alien».

Publisert: