- De greiene der er vel noe av det jeg er flauest av

Komiker Zahid Ali kommer til Stavanger på søndag. Vi tok en prat om badling av røyk, Skudeneshavn og noe skikkelig flaut.

JUL: Zahid Ali som skomaker i adventsserien Jul i Tøyengata.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

\- Mitt første møte med Stavanger var på et seksmannsrom i militæret. Midt på svarte natta gikk døra opp og en fyr kom inn. Eg ska bare badla ein røyg, sa han. Eg ska bare badla ein røyg!

\- Jeg ble helt sjokkert og skjønte absolutt ingenting. Det var galt nok at militærleiren lå midt i hutiheiti oppi indre Troms. Og så dukka det attpåtil en kar fra et enda rarere sted opp. Helt forferdelig!

**LES OGSÅ:

Les også

10 høydepunkt i mars

Standup i Stavanger

På søndag kommer komiker Zahid Ali til Stavanger sammen med Ørjan Burøe og Jonna Støme for å lage show under studentfestivalen Ugå.

Fra TV-skjermen er Ali de siste årene best kjent fra NRK-serien Hellfjord, TV3-serien Landsfareren og Jul i skomakergata-parodien Jul i Tøyengata på TV Norge.

På scenen i Stavanger blir det standup.

Da de kom tilbake hørte jeg de rope «SENSASJON!» , og en haug med arkeologer kom løpende til.

\- Det blir mye improvisasjon og et par vitser vi har tatt før. Når du har vært komiker i mange år, ligger dette i blodet, men jeg er opptatt av å gjøre showene så unike som mulig. Derfor ser jeg hva som dukker opp når jeg kommer dit, og kjører på, sier Zahid, før han drar over i et annet minne han har fra Stavanger.

**LES OGSÅ:

Les også

- Vi skal lage unntakstilstand i byen

\- Skudeneshavn? Det er i Stavanger, er det ikke? Jeg var der da jeg spilte inn Landsfaderen for TV3. Vi skulle sjekke ut en viking-festival som foregikk. Samtidig drev noen arkeologer på med å grave ut en vikinggrav like ved, jeg tror det var Harald Hårfagre sin grav. Hm...

\- Ja, det var nok Harald Hårfarge. I hvert fall fant jeg fram en spiker en kar på festivalen hadde smidd, og gravde den ned i vikinggraven mens arkeologene spiste lunsj. Da de kom tilbake, hørte jeg de rope «SENSASJON!» , og en haug med arkeologer kom løpende til. De var meget fornøyde med den flotte vikingspikeren de hadde funnet. Den var så fersk og fin.

Flaut med Karl & co

- Tilbake til showet. Hva pleier du å vitse om?

\- Alt mellom himmel og jord. Alt det jeg synes er morsomt.

- Ugå er en studentfestival. Hvordan er det å underholde studentene?

\- Studenter er noe av det beste. Grupper med folk som du vet hvem er på forhånd er alltid innertier. Da vet du hva du går til. Jo mer en vet om publikum på forhånd, jo bedre. Jeg vet jo hva studentene holder på med, og hva de går gjennom...

- Hva studerte du?

\- Planen da jeg var yngre var å studere jus, men så tok jeg et år på folkehøgskole i stedet. Dramalinje. Det var ordentlig gøy. Men der stoppet studiene mine.

SNAISEN: Slik ser Zahid Ali ut i hoppdress. Værsegod!

De greiene der er vel noe av det jeg er mest flau over.

- Du har vært med i mye på TV. Hva er du mest stolt av?

\- Det må være Hellfjord. Den serien hadde jeg skrevet selv, og fikk spille hovedrollen i. På NRK. Det var fantastisk moro å lage en TV-serie av den typen.

- Hva holder du på med om dagen?

\- Jeg er akkurat ferdig å skrive to spillefilmer i samme sjanger som Hellfjord. I tillegg spiller jeg inn en podcast med Shabana Rehman som heter Magisk appelsin. En podcast med mye humor, satire og samfunnskritikk. Av og med meg og Shabana.

- Ifølge Wikipedia har du blant annet vært med i Karl & co?

\- Ja, det stemmer. De greiene der er vel noe av det jeg er mest flau over. Men det var på den tiden jeg akkurat hadde begynt, og jeg trengte penger. Egentlig er det mye verre å se det på TV enn å være der i virkeligheten. De som laget serien var jo skikkelig proffe.

**LES OGSÅ:

Les også

5 ting du kan gjøre i helgen

- Og i fjor dukket du opp i Skal vi danse?

\- Jeg ble mast på for å være med i den serien der i 10 år, men takket alltid nei. Jeg sa at jeg ikke kunne danse, og lurte på hvorfor i alle dager de ville ha meg med. De ville ha meg med for humorens skyld, sa de. Så da ble jeg med for humorens skyld. Og for å komme i litt bedre form.

- Hvordan gikk det med formen?

\- Det funka litt. Jeg trener fortsatt en gang i blant.

DANSELØVE: - Jeg ble med for humorens skyld, sier Zahid Ali om Skal vi danse-eventyret sitt. Det endte ikke med seier.
Publisert: