90-tallsunge? 12 melodier som tar deg tilbake til barndommen

Låtene som tar deg rett tilbake til barndommen!

GOOD TIMES: Husker du?
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Visste du at lyd er noe av det som trigger minner best? Ikke bare tar det deg tilbake i tid, men det henter også fram følelsene du hadde der og da.

Så nå er det bare til å lene seg tilbake, ta en mental salt ufo eller Kaptein-Sabeltann-is, og la disse låtene ta deg rett tilbake til barndommen!

1. La oss starte med lyden av barne-tv på 90-tallet.

Husker du? Klokka tikker ned og det er snakk om sekunder før alvoret starter!

2. Kalle Klovn

Klovnen Kalle, også kjent som Kalle Klovn, sovnet av og havnet på en tropisk øy. Genialt konsept, genial sang, nok sagt.

3. Flukten fra Dyreskogen

Klassikeren over alle klassikere. Flukten fra dyreskogen - eller The Animals of Farthing Wood (wtf?) - som det heter på originalspråket. I denne serien dør det flere publikumsfavoritter enn det gjør i Game of Thrones. Men sangen er gull. En salig blanding av munter, dyster og motiverende. Man får lyst til å kjempe for noe godt i livet etter å ha hørt denne melodien.

4. Noddy

"They see me rollin'. They hatin'." - Noddy, '94

5. Franklin

Franklin blir stor nå. Too much information.

6. Pokemon

Pokémon er fremdeles populært, men det er lite som overgår tv-serien fra 90-tallet. Mye takket være en verdens mest kjente kjenningsmelodier, som virkelig gjør deg klar for et eventyr med rare vesener som blir samlet på, blir stappet inn i små baller og tvunget til å slåss mot andre dyr.

7. Noahs øy

Denne introen kødder ikke. BÆM - en komet krasjer i en vulkan på jorda og det skaper en vill dominoeffekt. Øya med vulkanen blir plutselig et slags dampskip og den flyter vekk mot de syv hav.

8. Mumfie

Hva skjedde egentlig med Mumfie? Alt vi kan huske var at han bodde inni en hval en liten periode, var venn med et fugleskremsel og foretrakk rosa klær. Men melodien glemmer vi aldri.

9. Byggmester Bob

Mens enkelte sliter med å skifte en lyspære, så har Bob & co restaurert Nidarosdomen og pyramidene i Egypt. For en mann!

10. Bananer i pysjamas

To menneskelignende bananer har på seg pyjamas. Og de elsker å få klemmer. Okei, men på en eller annen måte funker det. Og sangen dere, den er udødelig.

11. Snøbarna

Snømenneskene ser skumle ut. Barna ser enda verre ut. Vi antar de bor i en post-apokalyptisk verden, der menneskene er laget av snø og lever av snø. De har da i det minste hunder, så det er jo flott.

12. Duck Tales

Vi avslutter lista med tidenes mest catchye kjenningsmelodi: Eventyr med Ole, Dole, Doffen - AHA!

Les også

Mer nostalgi? Her er 10 ting du som vokste opp på 90-tallet husker .

Denne artikkelen er publisert tidligere på Byas, men er hentet fram igjen til glede for nye lesere.

Publisert: