Ferieklare nordmenn lager sommer-spillelister: Vil ha låter om camping og roadtriper

Nye lyttevaner fortsetter å oppstå i koronatiden, melder Spotify. Nå er det ferieklare nordmenn som oppretter nye sommerspillelister.

Publisert:
  • NTB
I Norge har campingrelaterte spillelister opplevd en strømmeøkning på 30 prosent, melder Spotify.

Strømmetjenesten melder om en økning på hele 167 prosent på slike lister.

Blant annet ser man i Norge at campingrelaterte spillelister har opplevd en strømmeøkning på 30 prosent – mens opprettelse av spillelister med roadtrip-tematikk har økt med 35 prosent den siste tiden.

Men fremdeles holder vi oss hjemme, og ifølge Spotifys såkalte innsikt for den siste måneden – fra 17. april til 17. mai – så peker lyttetrendene også mot mange gjør-det-selv-prosjekter som gjenspeiles i lyttetrender rundt i verden.

LES MER:

Spotify med ny funksjon for betalende kunder

Podkaster som «Just Wanna Quilt» har internasjonalt sett økt med 125 prosent, mens strømmingen av podkasten «WeCrochet» økte med 60 prosent.

Man mener også å ha identifisert spillelister som dem som maler vegger og hus og kanskje mer enn det lytter til, og der står Ed Sheerans «Shape of You» høyt i kurs.

Blant populære podkaster innen hagearbeid topper lister som «The Joe Gardener Show», «Epic Gardening: Daily Growing Tips and Advice» og «Botaniska trädgårdspodden» her i Norge, får NTB opplyst.

Det er også observert en økning på over 120 prosent i såkalt bakerelaterte spillelister, med låter som «Banana Pancakes» av Jack Johnson, Harry Styles sin «Watermelon Sugar» og «Sugar» av Maroon 5.

LES MER:

Eurovision er kanskje avlyst – men låtene strømmes likevel

Et eget fenomen er bananbrød-relaterte spillelister, som har økt med 225 prosent den siste måneden – og er oppe i 2.750 spillelister på Spotify alene. Også Google merket seg denne trenden i sine søk i april.

Bakverket laget i en brødbakeform later ifølge en artikkel i Teen Vogue til å ha seilt opp som favoritten til mange unge i koronatiden. Strandet hjemme på grunn av et stengt samfunn, prøver de seg kanskje for første gang – og da er bananbrød lett å få til.

Publisert:

Britney Spears nyutgir låt

Britney Spears gir lyd fra seg igjen – med en låt som er flere år gammel.

Publisert:
  • NTB