Kultur

Sjekke-ekspertens beste Tinder-tips

Slik får han damene til å sveipe til høyre.

Oppdatert:

 • AV: Mats Krokstad/Trdby

KAN SJEKKING: Steffen Furberg var ikke alltid like smooth. I dag er han sjekke-ekspert og sjekkebok-forfatter. FOTO: Privat

\- Sjekking på nettet blir bare mer og mer populært. Mange er kanskje redd for å gå bort til fremmede mennesker, det ligger ikke helt i normene våre. Det er nok derfor det er så populært her i Norge, sier Steffen Furberg (24).

Som 23-åring skrev han boka «Kunsten med spillet», en bok som rett og slett skal hjelpe deg bli flinkere til å sjekke opp jenter.

Men han har ikke bestandig vært en sjekkeguru.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Tester ut to nye dating-konsepter i Stavanger

Selvlært sjekker

\- Jeg var den typiske snille typen. Jeg gjorde de samme feilene om og om igjen, og kom ingen vei med jentene, forteller Furberg.

Sjekkeboka

Derfor bestemte han seg for å ta grep. Sammen med en kamerat leste Furberg bøker og så haugevis med videoseminarer om temaet. De testet ut det de hadde lært på byen og noterte seg det som funket, og det som ikke funket. Resultatet finner du i boka, som han skrev for gutter som er i samme sjekkesituasjon som han var i sine yngre dager.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Greit å være på Tinder hvis du har kjæreste?

\- Den utviklingen jeg har gått igjennom, har vært av stor betydning for meg. Jeg vet hvor kjedelig det er å gjøre alt du kan for å prøve å sjarmere noen, uten å lykkes. Derfor vil jeg hjelpe andre som sliter med det samme, sa han til Adresseavisa i fjor.

Nå vil han hjelpe guttene med nettdatingen også. Her er hans fire tips for at du skal få napp på Tinder eller andre nettdatings-tjenester:

1. Skaff deg et bra profilbilde

Når jenter ser på profiler er det profilbildet som er avgjørende. Det er avgjørende med tanke på om de vil snakke med deg eller ikke.

Skaff deg et bilde som får frem din kjekke side, og skaff et bilde med god kvalitet, ikke et som er skurrende og utydelig.

Et bra profilbilde er også avgjørende på om hun kommer til å gå videre til albumbildene. Liker hun det hun ser, så fortsetter hun.

2. Ha variasjon i albumbildene

Her er det viktig å bruke bilder som viser at du er en sosialt oppegående person som liker å ha det morsomt sammen med venner. Ha variasjon blant bildene dine.

Om du kun har drikke-bilder med gutta eller kun treningsbilder så blir det lett for jentene og sette deg inn i en kategori. Treningsfreak. Festløve.

Bruk gjerne idretts-bilder om du er av den sporty typen. Få med bilder hvor du har det gøy, er sosial og slike ting. Ikke lås deg fast i kun en identitet.

3. Profilteksten: Short and sweet

Her er det et stort nøkkelord å begynne med. Ikke vær desperat! Ikke si på profilen at du er ulykkelig fordi du mangler kjærlighet i livet, og unngå en kjempelang profiltekst som forteller hvordan livet ditt har vært tidligere.

Gjør det enkelt ved å skrive noe kortfattet. Avslutt med at det bare er å sende en melding hvis de vil vite mer. Dersom du får til en interessant tekst, blir hun mer interessert. Blir den kjedelig og langdryg blir dette utiltrekkende, og interessen faller bort.

Du skal heller ikke vente på at de tar kontakt med deg. Derimot så skal du være forberedt med en så bra profil som overhodet mulig. Og når du ser en jente med et profilbilde du liker og henvender deg til henne, start samtalen på en interessant måte som skiller seg litt ut ifra resten av mannfolkene der ute.

4. Selve meldingen: Unngå utseende

Start et samtaleemne som skiller deg litt ut fra alle de desperate mennene som sender henne meldinger om hvor pen og sexy hun er. Unngå å si slike ting til henne med en gang. Hvorfor? Fordi alle andre gjør det.

Du kan forresten takke alle de desperate mennene der ute som spør om jenta er ute etter å få seg noe.

På grunn av dem vil det bli lettere for deg å få til møter med jenter over nettet, nettopp fordi du ikke avslører intensjonene dine etter to meldinger. Spør heller om hva de mener om et eller annet tema, og ta samtalen videre derfra. Sjekkespillet er uansett i gang.

**Eksempler på hvordan du ikke skal gjøre det? Sjekk ut

LES MER:

topp 10 Tinder-moments

.**

Publisert:

Oppdatert:

 1. Underholdning
 2. Samliv

Sjekke-ekspertens beste Tinder-tips

Slik får han damene til å sveipe til høyre.

Publisert:

 • Mats Krokstrand

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  – Januar er den beste måneden for nettdating
  3 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  – Januar er den beste måneden for nettdating
  3 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Fem sjekketabber du må unngå
  10 MÅNEDER SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Fem sjekketabber du må unngå
  1 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  Tinder-tipsene som funker
  3 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Sjekke-ekspert: Slik får du draget
  3 ÅR SIDEN