Kultur

Disse 9 tingene kommer du garantert å huske fra 2015

Hva ble hot i 2015? Her har vi samlet 9 ting som kjennetegnet året som er over.

Publisert:
  • Michelle Bjellmo, Trd.by
Hva kommer du til å huske fra 2015? Vi holder en knapp på disse 9 tingene.

Følg Byas.no på Facebook!

1. Undercut eller manbun

De fleste menn som har tatt turen til frisøren i året som har gått, og bedt frisøren om frisyren som heter « bare gjøre som du vil», har endt opp med årets trendfrisyre. Langt på toppen, pinnekort ellers.

Og har mannen skikkelig langt hår fikk du en manbun. Sånn er det bare!

Something different for jonny! #barber #barbershop #fade #liverpool #dearbarber #Maghull #clippers #wahl #CuttingRoomMaghull #barberlife #manbun #ponytail #modernbarber #modernbarbermag #barberbash #thegreatbritishbarberbash #barbersliverpool #bluebeardsrevenge

2. «Netflix og chill»

Årets største internett-fenomen «Netflix og chill» har blitt en greie alle under 30 år skjønner. Vet ikke helt om Netflix liker sammenligningen, men det får være greit.

Om du skulle være usikker hva som egentlig menes når du blir invitert over til «Netflix og chill» beskriver Urban Dictionary det fint her: «Det betyr at du besøker partneren din sitt hus, og har sex med Netflix på i bakgrunnen».

Greit nok.

https://www.instagram.com/p/_RbEwgrwGy/?taken-by=cassieinwonderland

3. Delikate tatoveringer

Tatoveringer tok veldig av i året som har gått, og det mest populære har vært små, delikate tatoveringer i sort. Faktisk er «delicate tattoos» det mest søkte ordet på Pinterest, og mange jenter har nok gått ut av nærmeste blekk-sjappe med et lite hjerte, fjær eller evighetstegn pent plassert et sted på kroppen.

Eller så har du fått en venninne til å lage den med utstyret hun kjøpte på eBay.

https://www.instagram.com/p/-4k6rdGJPW/?taken-by=pablitoast

4. Kjøttfri mandag

Du trengte ikke være vegetarianer for å gå med på kjøttfri mandag i året som har vært. I 2015 har vel de fleste hørt om trenden, og haugevis har kastet seg på.

Årsak? Bedre for miljøet, utvide horisonten og potensielt sunnere. Ja, også veldig trendy, da.

Så får vi se om trenden flytter seg inn på en tirsdag i 2016.

5. Kort bob

Hvorfor har alle venninnene dine kuttet av seg halve håret i året som gikk? Jo, det er nok på grunn av den korte boben som har versert i 2015. Eller lob, eller wob, som den også kalles.

Mer enn nok grunn til å la lokkene falle er at de hotteste kjendisene alle har gjort det. (Og satt på løshår etterpå).

6. Sophie Elise

Om ikke Sophie Elise fra Harstad var kjent nok fra før, vet i alle fall ALLE hvem hun er nå. Hun har skapt debatt om alt fra innvandringspolitikk, kroppspress og palmeolje og det ser ikke ut til å stoppe. Hun har til og med skapt debatt om debatt og selvsagt om henne selv.

Noen heier andre buer. Vi spår at Sophie Elise neppe blir mindre kjent i året som kommer.

7. Granny hair

Sophie Elise har hatt det, og det har garantert flere av vennen dine også. Granny hair, eller rett og slett grått hår, har tatt helt av i 2015. Det sies å være en helsikkens prosess for å få det til, men så blir det jo så fint.

Årets desidert merkeligste trend, og hadde du fortalt noen om dette for fem år siden hadde du blitt ledd opp i ansiktet.

Before & After ✨ Blondor with Olaplex & Koleston Perfect ✨ AXIS mor oil & smooth

8. Escape room

Escape room er ikke noe nytt, men i år har det tatt av i Norge. Her i området kom det første i Sandnes i vinter.

Escape room er som å være i en film, og det har tatt «rollespill»-begrepet til nye høyder. Ja, også er det ikke bare for nerder, men også relativt vanlige folk. Hva nå enn det er.

The Shining | #escapetoronto #escaperooms #trappedescapers #trappedintoronto #toronto #nightsout #friends #weekends #trapped happy birthday @alixrpp!!

9. Skjegg

Denne trenden tok vi elegant med oss fra 2014, men selv om det verserte saker om bakterier i skjegget, lot det ikke stoppe Norges menn i å kaste barberhøvelen. Skjegg i alle salgs former, gjerne med bart, har tatt av. Og ikke bare i sin naturlige form heller, glitterpryd på hakehårene har heller ikke vært å forakte.

Mer oppsummeringer fra Byas.no:

LES MER:

Disse Byas.no-artiklene ble mest lest i 2015

LES MER:

Dette var de 10 mest nedlastede seriene i 2015

LES MER:

De 10 mest sette filmene på kino i Norge i 2015

Publisert:
  1. Underholdning

Vi ser tilbake på 2015: Netflix og chill, glitterskjegg og kvartlivskrisa

2015 var året da mannfolk skulle ha glitter i skjegget, Netflix og chill ble den nye datingen, og en heftig diskusjon om en gul (eller var det blå?) kjole tok av på nettet.

Publisert:
  • Ida Søreng