Kultur

På fredag kan Marius (18) fra Madla vinne Idol

Han har imponert stort gjennom hele konkurransen. Fredag skal det hele avgjøres. – Jeg er veldig spent!

Publisert:
 • Ulrikke Valvik Mitchell
VINNER: Marius Samuelsen (18) fra Madla vant årets Idol. Han skal synge under Siddisdagene.

Fredag kveld skal vinneren av årets Idol kåres. Marius Samuelsen (18) fra Madla og Norah Benatia (19) fra Oslo står igjen som de to finalistene i den gjeve sangkonkurransen.

Begge skal synge tre sanger hver.

Marius synger først den egenkomponerte låta «Paper Guns», som seerne har ønsket seg i reprise fra da han først fremførte den fredag for to uker siden. Til Aftenbladet sier han at det er ekstra stas at seerne har stemt frem en av hans egne låter:

Det blir første gang jeg synger på norsk i denne konkurransen.

– Det beviser jo at den har falt i smak, og det setter jeg pris på. Den andre sangen blir Kaizers Orchestras «Hjerteknuser». Det blir første gang jeg synger på norsk i denne konkurransen.

Tredje og siste sang, selveste finalelåta, er også av den egenkomponerte typen:

– Den siste er finalesangen, «One of these days», som jeg også har skrevet selv, for nesten ett år siden. Den slippes også på Spotify rett før sendingen starter, sier Marius til Aftenbladet.

Følg Byas.no på Facebook!

Marius Samuelsen (18) synger sin egenkomponerte låt «Paper Guns»

Elsket av Idol-dommerne

Samuelsen har hanket lovord fra dommerne Øyvind «Vinni» Sauvik, Ina Wroldsen, Gunnar Greve og Sandeep Singh helt fra dag én.

Vinni har blant annet sagt at «Jeg storkoser meg hver gang du åpner kjeften», og Greve at han føler seg som en stolt far når Marius står på scenen.

Wroldsen har ved flere anledninger benyttet seg av muligheten til å rose 18-åringens ektehet og stødighet, mens Singh har kastet femmere og seksere etter ham på scenen (Sandeep er musikkjournalist, og liker å trille terninger).

Du er det som vi i min bransje kaller for «the real deal».

– Du er det som vi i min bransje kaller for «the real deal». Du skriver din egen musikk i ung alder, og du gjør det på en imponerende måte. Jeg må nok en gang trekke fram hvor unik stødigheten din er, sa Wroldsen etter at Marius fremførte «Paper Guns» for to uker siden.

Spesielt imponert var også dommerne av Samuelsens tolkning av Bowies «Life on Mars» tidligere i sesongen, hvor han fikk stående applaus og gode lovord om en veldig lys fremtid som artist. Se opptredenen her:

Marius Samuelsen synger «Life On Mars» i Idol

– Veldig spent

Samuelsen skulle etter planen ha vært russ i år, men verken russetid eller eksamen ble noe av. Han har fått innvilget å utsette eksamen til høsten, for å konsentere seg utelukkende om musikken.

Når han til høsten går tilbake til studiene, er han rimelig sikker på at det kommer til å dreie seg om musikk i en eller annen form.

Men akkurat nå er det Idol-finalen som gjelder:

– Jeg liker å være i fred og ro og stenge ut alt før sending. Samtidig gleder jeg meg veldig, jeg tror jeg gleder meg mer denne gang enn noen gang tidligere, sier Marius til Aftenbladet.

Jeg tror jeg gleder meg mer denne gang enn noen gang tidligere.

Samuelsen får tøff konkurranse fra den blåhårede Benatia, som skal synge «No Diggity» av Blackstreet, «Uptown Funk» av Mak Ronson feat. Bruno Mars og finalelåta «Stay», som hun har skrevet selv.

Også Benatia har vært en favoritt hos dommerne gjennom hele konkurransen. Hvem av dem som vinner, ser du altså på TV2 fredag fra klokken 20.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* 6 ting du kan gjøre i helgen

LES MER:

* Cathrine (30), Sarah (30) og bulldogen Cohen (5) drar snart på eventyr i en sykt kul bobil

LES MER:

* Karsten (31) søker reisefølge til neste tur - og det skal aller helst være ei kjekk jente

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Underholdning
 3. TV
 4. Musikk

10 gutter som har imponert oss denne sommeren

Det er mange flotte gutter i regionen som har gjort helt fantastiske ting denne sommeren!

Publisert:

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Tre rogalendinger slåss om «Idol»-sjanse fredag
  2 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Idol-Vilde om TV-sirkuset: – Jeg blir kjempenervøs
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Nå er sørlendingen Casper (16) blant topp sju i Idol: – Stor tro på framtida til musikken når folk som deg synger så bra
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Så glad ble Vilde (20) fra Sandnes for Idol-billetten
  3 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  Datteren til Toni Gundersen sikret seg «Idol»-gullbillett
  2 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  Vilde (20) og Emma (15) er blant de ti beste i Idol: – Det er helt uvirkelig
  3 ÅR SIDEN