For 20 år siden utviklet Arnfinn dataspillet «UFO Hunter» i en mørk kjellerleilighet på Bømlo. Nå får spillet se dagens lys

Marcus, Arnfinn og John lanserer denne helgen retro-spillet «UFO Hunter» til alle plattformer.

Publisert:
UFO-JAKT: For 20 år siden utviklet Arnfinn (i midten) spillet UFO Hunter. Nå skal det lanseres. Til venstre Marcus Hølland Eikeland, til høyre John Mæland.

Det var en gang en 18-åring som het Arnfinn Matre. Han er student og bor i en kjellerleilighet på Bømlo, hvor han også er born and raised.

Året er 1996.

Arnfinn er en selvutnevnt nerd som er over gjennomsnittet glad i dataspill. En dag bestemmer han seg for å lage sitt eget - et spill hvor en tanks skyter ned fiendtlige UFO-er.

Han programmerer spillet i QBasic for MS-DOS og over på en diskett fra sin 486-computer. Han døper spillet for «UFO Hunter».

Følg Byas.no på Facebook!

I 1998 installerer Arnfinn spillet på noen av PC-ene som finnes på universitetet. Det blir starten på et lite eventyr. UFO Hunter blir en stor suksess blant Arnfinns medstudenter. Alle vil slå Arnfinns high score.

Ingen klarer det.

Men som alle andre eventyr, har også dette en slutt. I 2002 introduserer Microsoft Windows XP - som ikke aksepterer MS-DOS og QBasic. UFO Hunter kan ikke lenger spilles på moderne PC-er, og spillet blir forlatt og glemt.

Helt til...

Det store vendepunktet

Året er 2015.

Arnfinn Matre og Marcus Hølland Eikeland er på studietur og roadtrip i USA.

– Du, Arnfinn. Det spillet du har snakket så mye om - UFO Hunter. Det er på tide å slutte og snakke om det, og faktisk gjøre noe, sier Marcus.

– Jo, ja... sier Arnfinn.

Det tar ikke lang tid før Arnfinn ringer til barndomsvenn (og dataingeniør) John Mæland.

– Du, John. Jeg trenger en god programmerer. Kjenner du noen?

UFO-gjengen: Marcus, Arnfinn og John = dream team.

UFO Hunter anno 1996 møter 2016

Året er 2016.

Arnfinn (38), John (38) og Marcus (34) sitter i SR Banks lille gründerkollektiv i Romsøegården i Stavanger. De siste fire månedene har de tre jobbet ganske intenst med å lage en ny og forbedret versjon av Arnfinns opprinnelige UFO Hunter.

Nå er det klart.

400 timer har gått med til prosjektet. Det høres kanskje mye ut (for sånne som meg, som ikke har peiling på spillutvikling), men når det er snakk om et spill som er laget til alle plattformer og operativsystemer, er det visst ganske imponerende!

En gruppe på 50 personer fikk teste en betaversjon av spillet i forkant av lanseringen. Der er det spesielt én som har vært veldig ivrig, og innehar i skrivende stund en high score på 30.000 poeng.

Dét er mer enn Arnfinn noen gang hadde i 1996-1998, men til hans forsvar så er poengsystemet blitt noe endret i denne versjonen.

– Men jeg er ikke lenger den beste UFO Hunteren. nei...

Planer om å utvide

UFO Hunter, ja.

Konseptet er egentlig veldig enkelt: Du styrer en tanks mot høyre og venstre og skyter på UFO-er. UFO-ene kan også skyte, så de må du styre unna. Det blir vanskeligere og vanskeligere for hver level.

Akkurat nå finnes det 15 levels, men trioen har store planer også videre for spillet. De vil bygge det ut og de vil få det ut internasjonalt.

Men én ting av gangen. Nå gleder de seg først og fremst til å se hvordan UFO Hunter blir mottatt av folket her hjemme.

Selv har de blitt ganske hekta (Arnfinn og John har 20.000 poeng mens Marcus har 10.000).

– Det er liksom noe fengende med enkelheten slike retrospill har. Store pixler og litt sånn dårlig grafikk, sier Arnfinn.

Første versjon av UFO Hunter har vært tilgjengelig for Android en liten stund allerede, og ble lørdag denne uken lansert også for alle Ios-, macOS- og Windows 10-brukere. Her er en liten demo på hvordan spillet fungerer:

UFO Hunter

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Slik blir skrekk-utgaven av Pokémon Go

LES MER:

* Er Pokémon Go-hypen i ferd med å avta?

LES MER:

* Denne gjengen fra The Shack, Øst og Lervig går sammen om nytt pub- og matkonsept i Stavanger sentrum

Publisert:

10 gutter som har imponert oss denne sommeren

Det er mange flotte gutter i regionen som har gjort helt fantastiske ting denne sommeren!

Publisert: