Her er Ronja og Birk

Nå er det klart hvem som får rollen som Ronja Røverdatter i den kommende TV-serie-versjonen som baserer seg på Astrid Lindgrens klassiske roman.

Publisert:
  • NTB
Røverunger: Jack Bergenholtz Henriksson spiller Birk Borkason mens Kerstin Linden – som for tiden er å se i storfilmen «Utvandrerne» – blir å se som Ronja Røverdatter i nytolkningen av Astrid Lindgrens fortelling.

Etter nærmere 4000 prøvespillinger over hele Sverige, er valget nå tatt: Det er 14 år gamle Kerstin Linden fra Stockholm som skal spille den foretaksomme røverdatteren i TV-serien.

– Det er så utrolig kult å få gjøre min tolkning av Ronja Røverdatter. Selv om boken og filmen om Ronja kom ut lenge før jeg ble født, så har jeg både lest og sett den mange ganger. Jeg elsker virkelig denne historien, sier den unge skuespilleren via pressemeldingen.

LES MER:

Amazon-rekord for TV-serien «Maktens Ringer»

Kerstin Linden ser vi for tiden i rollen som Lill-Märta i Erik Poppes «Utvandrerne». Og hun har blant annet truffet en nerve hos NRK filmpolitiet. Herfra heter det blant annet: «Av barna må Kerstin Linden trekkes fram, for hennes gode prestasjon som Lill-Märta gir noen sørgelige bilder på hvor utsatte migrantbarn kan være».

Innspillingen av Viaplays Ronja-serie har akkurat startet opp, og det er også klart at Jack Bergenholtz Henriksson har landet rollen som vennen, Birk Borkason.

– Det føles utrolig stort å få være en del av en superkjent historie. Jeg ser virkelig fram til å få spille Birk, sier han.

LES MER:

«Alt vil bli avslørt» i femte sesong av «Yellowstone»

Christopher Wagelin har fått rollen som Mattis, Krista Kosonen spiller Lovis, Sverrir Gudnason blir å se som Borka – mens Maria Nohra ikler seg rollen som Undis.

Astrid Lindgrens historie om de unge røverne ble første gang publisert i 1980, og boken har så langt solgt i elleve millioner eksemplarer verden over. I 1984 ble boken smidd om til filmformatet, i regi av Tage Danielsson.

TV-serien om Ronja Røverdatter skal bestå av tolv episoder som er delt inn i to sesonger. Manuset er skrevet av «Broen»-skaper Hans Rosenfeldt, og første sesong ut får regi av «A Royal Affair»-regissøren Lisa James Larsson.

Tidligere er det meldt at det siktes mot premiere på Viaplay i 2023.

LES MER:

Her er nyhetene hos Netflix, Disney+, HBO Max og Amazon Prime i september

Publisert:

TV-seriene å glede seg til i høst

Strømmetjenestene kappes om å by oss på stadig mer påkostede serier. Kampen om høstens TV-seere er knallhard, og vi lister opp noen norske og internasjonale godbiter.

Publisert:
  • NTB