Gunther fra «Friends» er død

Skuespiller James Michael Tyler, best kjent for å ha spilt karakteren Gunther i den legendariske TV-serien «Friends» – på norsk «Venner for livet», er død.

Oppdatert:
  • NTB
Skuespilleren James Michael Tyler, best kjent for rollen som «Gunther» i TV-serien «Friends», på norsk «Venner for livet», er død. Han ble 59 år gammel.

Tyler gikk bort søndag morgen som følge av kreftsykdom, forteller manageren hans til TMZ. Han ble 59 år gammel. Serien er på norsk kjent som «Venner for livet».

Skuespilleren kunngjorde tidligere i år at han hadde prostatakreft, like etter at han var en del av den mye omtalte gjenforeningsepisoden av serien, skriver TMZ. Diagnosen fikk han i 2018.

Gjennom Friends' ti sesonger dukket Tylers karakter Gunther, som jobbet på kafeen Central Perk – vennegjengens faste samlingspunkt, opp i 150 episoder, ifølge oversikten på filmnettstedet IMDb.

LES MER:

200 eksperter har talt: Dette er århundrets beste TV-serier

LES MER:

«Squid Game» har 111 millioner seere globalt – er Netflix' største serie noensinne

Tyler har også hatt roller i andre kjente serier som «Sabrina the Teenage Witch», «Scrubs», «Modern Music» og «Just Shoot Me!».

– Verden kjente ham som Gunther fra suksesserien «Friends», men Michaels nærmeste kjente ham som en skuespiller, musiker, en som jobbet for bevisstgjøring rundt kreft og en kjærlig ektemann, heter det i en uttalelse fra familien.

Tyler etterlater seg kona Jennifer Carno.

LES MER:

Dette er nyhetene hos Netflix, HBO og Disney i oktober

LES MER:

«That 70's Show» får spin off-serie

LES MER:

Sesong to av «Beforeigners» får desemberpremiere

Publisert:
Oppdatert:

Norsk skuespiller med i storserie med Friends-stjerne

Den norske skuespilleren Rune Temte er med i serien «Time Bandits» som kommer på Apple TV. Blant medskuespillerne er «Friends»-stjernen Lisa Kudrow.

Publisert: