Dragene flyr igjen i mye imøtesette «House of The Dragon»

«Game of Thrones» er en av tidenes mest suksessrike TV-serier, og nå kommer oppfølgeren. Men vi skal tilbake i tid.

Publisert:
  • NTB
Nye «House of The Dragon» utspiller seg 200 år før «Game of Thrones».

– Det var litt krevende, det var viktig å holde seg til det som var likt mellom seriene før vi gikk inn i det som var ulikt, sier manusforfatter og produsent Ryan Condal.

I «House of The Dragon» er det Targaryen-familien som styrer Westeros, og blant dem lever det også drager. Men krig truer kongeriket, og kong Viserys må utnevne en arving.

Det har lenge ligget an til at det er broren hans Daemon som skal trå til, men dennes stadig mer voldelige og uregjerlige oppførsel får tvilen til å vokse hos Viserys. Kanskje vil en kvinnelig arvtaker passe bedre – selv om en avgjørelse vil skape stridigheter.

LES MER:

Bekrefter planer om en Jon Snow-serie

Ryan Condal og George R.R. Martin under en paneldebatt om «House of The Dragon» under årets Comic-Con i juli.

Det er dette de ti delene av serien handler om – og de er klare til å lage flere sesonger, ifølge Condal:

– Vi er klare hvis HBO gir oss grønt lys. Hvis de som ser serien er bare halvparten så lidenskapelige som «Game of Thrones»-seerne var, så lover det godt. En serie som har så sterkt kulturell innflytelse kommer svært sjelden. Og klimaet når det gjelder strømming er så annerledes i dag, sammenlignet med for ti år siden.

Krig truer kongeriket, og kong Viserys må utnevne en arving i «House of The Dragon».

Opprinnelsen til mytene

Et av problemene skaperne av serien møtte på, var mangelen på karakterer å spinne videre på, siden handlingen er lagt 200 år før originalen.

– Vi måtte ha andre holdepunkter og så på mytene som blir fortalt i «Game of Thrones». I denne serien kan vi vise mytenes opphav, sier Condal. Han legger til:

– Jeg tror det kan gi en rikere opplevelse også dersom man ser «Game of Thrones» om igjen. Der møter vi Daenerys, som har vokst opp med alle mytene om familien hennes. Nå sørger vi for å fortelle hva som egentlig skjedde.

LES MER:

200 eksperter har talt: Dette er århundrets beste TV-serier

Lady Alicent Hightower og prinsesse Rhaenyra Targaryen.

Som tilfellet var med «Game of Thrones», er store deler av «House of The Dragon» spilt inn på ekte lokasjoner, ikke i studio. Filmteam og skuespillere har blant annet vært i Spania, Portugal og i engelske Cornwall.

– Dersom du kun bruker spesialeffekter og grønne skjermer, kan det fort ende opp med å bli for mye. Men å dra filminnspillingen ut i den virkelige verden byr også på utfordringer, som telefonledninger og andre synlige kabler som må fjernes digitalt i etterkant.

– Men det slår fortsatt filming i studio. Du føler produksjonsverdien, du føler at det er ekte.

Hvem skal bli arvingen til Jerntronen - Daemon Targaryen vs Rhaenyra Targaryen?

Flere drager

Skaperne av den nye serien har kunnet bruke erfaringene fra forløperen. Da innspillingen av «Game of Thrones» gikk i gang, måtte ting læres mens man gikk, ikke minst når det kom til spesialeffekter og det tekniske, sier Condal.

I den nye serien har de våget å slippe løs hele 17 drager, og de lar dem få spille en større rolle i handlingen.

– Vi har prøvd å gjøre dragene forskjellige, og det handler også om kontakten mellom hver drage og dens rytter, forklarer Condal.

I «House of The Dragon» slippes det løs intet mindre enn 17 drager.

Forfatter George R.R. Martin, som har skapt universet seriene bygger på, har vært med under utviklingen av den ferske serien, både som medskaper og medprodusent.

I sentrale roller ser vi Paddy Considine («The World's End», «The Outsider») som kong Viserys Targaryen, beskrevet som en varm og snill mann. Broren prins Daemon Targaryen, en stor kriger, dyktig dragerytter og nestemann i arverekken, spilles av Matt Smith («The Crown», «Dr. Who»).

Olivia Cooke («Ready Player One») gestalter Lady Alicent Hightower – mens Emma D'Arcy («Missbehaviour») spiller prinsesse Rhaenyra Targaryen, eldstebarnet til kong Viserys.

Serien hadde premiere på HBO Max 22. august.

LES MER:

Flere nordiske serier borte fra HBO-tjeneste

Publisert:

TV-seriegodbitene i vente i andre halvdel av sommeren

Mormonerdrap, drømmeguder og tidsreiser er noen av komponentene i de mest lovende seriene i andre halvdel av sommeren. Her er fem tips.

Publisert: