Slik blir nye HBO Max

Med ferske storfilmer og mer lokalt innhold tar HBO Max opp kampen om strømmemarkedet.

  • NTB
Publisert: Publisert:
26. oktober 2021 blir HBO Nordic til HBO Max .
iconDenne artikkelen er over to år gammel

26. oktober 2021 forsvinner HBO Nordic til fordel for HBO Max på den norske strømmearenaen. Hva blir forskjellen for kunden? Først av alt blir det mer av alt, dersom vi skal tro HBO Max' Europa-sjef, Christina Sulebakk.

– Vi satser på å få et bredere publikum og på mye mer innhold. Norden er et tøft marked men konkurransen er god og vi tror sterkt på vårt varemerke, sier hun til TT.

Nytt er det at filmselskapet Warner Bros sine filmer kommer til å gjøres tilgjengelig på HBO Max bare 45 dager etter kinopremieren. Kommende titler på Warner Bros' liste er eksempelvis «The Matrix Resurrections» og «The Batman».

Dette sier noe om et endret kinomarked, som før pandemien hadde 120 dager før strømmeslipp som norm.

Sarah Jessica Parker dukker opp i HBO-satsingen «And Just Like That» i desember. Serien følger opp suksessen «Sex og singelliv» som ble en stor suksess på HBO fra 1998 til 2004.

Snart kommer også nordiske seere til å kunne se realityshow, matlagingsprogram og datingserier på HBO Max. Men kvalitetsstemplet, som ble født med prestisjeserier som «The Sopranos» og «The Wire», skal ivaretas.

– Vi skal fortsatt satse mer på kvalitet enn kvantitet, sier Sulebakk.

Les også

Netflix kan få sin helt egen spilltjeneste

Les også

Slik får du tilgang til «hemmelige» Netflix

Som del av lanserings-arrangementet tirsdag, ble den første teaseren for «House Of The Dragon» avslørt, samt klipp fra «Succession» – sesong tre, og «Peacemaker». Sarah Jessica Parker dukket også opp med en spesiell kunngjøring: «And Just Like That … » – som følger opp den populære TV-serien «Sex og singelliv», kommer til HBO Max i desember.

«Snart vil HBO Max ha landet i 27 land i Europa og 67 på verdensbasis, og vi er ikke ferdige ennå. Det er mye mer på vei – målet vårt er å være til stede i 190 land innen 2026», sier Johannes Larcher, leder for HBO Max International, via pressemeldingen.

Publisert: