Premieren på «Jeg er Zlatan»-filmen utsettes på ubestemt tid

I kjølvannet av de rådende koronarestriksjonene i Sverige, strammet inn på grunn av omikron, er premieren på den biografiske filmen «Jeg er Zlatan» utsatt på ubestemt tid.

Publisert:
  • NTB
Zlatan Ibramovic fotografert i 2011 da selvbiografien «Jeg er Zlatan» utkom. Filmen er basert på denne boken, som han skrev sammen med David Lagercrantz.

Det skriver TT. «Jeg er Zlatan» skulle opprinnelig hatt kinopremiere i Sverige 10. september 2021. Deretter ble premieren utsatt til 14. januar – men nå altså skjøvet på igjen, denne gangen «på ubestemt tid».

– Vi er svært lei oss over å måtte behøve å ta denne beslutningen, men for å gi filmen de mulighetene den fortjener til å møte sitt publikum er det nødvendig, sier produsent Fredrik Heinig i en presseuttalelse.

Filmen bygger på den storselgende Zlatan-biografien fra 2011 som forfatteren David Lagercrantz var med på å skrive. Lagercrantz er også inne på manussiden til den kommende filmen.

Regissør er Jens Sjögren. Rollen som fotballspilleren selv innehas av Dominic Andersson Bajraktari som den unge Zlatan mens den eldre utgaven spilles av Granit Rushiti. De var henholdsvis 13 og 19 år da innspillingen fant sted.

Granit Rushit spiller Zlatan.

– Ikke bare må han ligne rent utseendemessig, men han må også ha samme attitude, utstråling og måte å snakke på, har Sjögren tidligere fortalt om utvelgelsesprosessen, som også inkluderte «høyde og velutviklet ballfølelse», skrev NTB da.

Filmen forteller historien om Zlatan Ibramovićs vei fra smått ustyrlig unggutt fra Rosengård til lovende fotballstjerne på den internasjonale arenaen.

LES MER:

Dette er vårens åtte norske filmer

Publisert:

Aldersgrensen for «Kampen om Narvik» settes ned

Aldersgrensen på filmen «Kampen om Narvik» sattes ned fra 15 til 12 år etter en endelig avgjørelse i Medieklagenemnda.

Publisert: