Bestekompisene fra Kvernevik tøyset om å starte gatefestival – 6. mai skjer det

Stavanger-gutta skal lage festival i Trondheim.

UTFLYTTERE:  Stavanger-guttene ser ikke bort ifra at de kan komme hjem for å lage festival en gang. Men først settes alle kluter til i barteby.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Martin Hinna (24) og Jon-Vu Yen Nguyen (25) har ingen erfaring med å lage festival, og staben deres holder en snittalder på 24 år. Men det bryr de seg lite om, for snart skal Jon og Martin lage en miljø- og musikkfestival i Trondheim.

Det begynte med at Hinna og Nguyen flyttet møbler inn i den nye leiligheten de skulle bo i sammen i bydelen Møllenberg i Trondheim. Møllenberg kan best beskrives som Trondheims svar på Storhaug, ifølge guttene, men bydelen hadde ikke noe utpreget kulturliv.

– Vi snakket om, litt på tull, at det hadde vært kult å starte en gatefestival her, sier Nguyen.

Følg Byas.no på Facebook!

- Få tilgang til gode rabatter og fordeler i Stavanger og Sandnes - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

HER SKAL DET SKJE: I Bakkegata på Møllenberg i Trondheim skal det være festival 6. mai.

Tilfeldig drahjelp fra kommunen ##

Til vanlig jobber Nguyen i filmbransjen, og en stund etter innflyttingen «pitchet» han ideen til kommunen mens han egentlig skulle snakke om en annen jobb. Trondheim kommune tente på tanken, og sa de mer enn gjerne kunne bistå med å starte festivalen allerede i 2017, hvis Nguyen var interessert.

– De ble skikkelig, skikkelig gira. Dette var for tre måneder siden, og på søndag lanserte vi festivalen, sier Nguyen.

Les også

- Her skal Starbucks åpne en ny kafé i løpet av våren

Til tross for at programmet ikke er klart, og artistene ikke er sluppet, har utflytterne fra Stavanger fått plenty av sponsorer og støttespillere allerede. Budsjettet ligger på en 400.000 til 500.000 kroner, og alle unntatt eksterne profesjonelle og artistene jobber gratis.

Men hvorfor vil dere ikke heller komme hjem til Stavanger for å lage festival her?

– Hahaha, godt spørsmål. Det har vel noe med livssituasjonen vår å gjøre. Vi bor i Trondheim, og vil skape noe her. Mablis-festivalen er et kult konsept i Stavanger, en type festival vi sårt savnet etter at Rått og Råde la ned. Ellers var Perkapella-festen på Sølvberget veldig stilig. Kanskje en gang i framtiden kommer vi til Stavanger for å lage festival, sier Nguyen.

Les også

- Nå kan du pynte kroppen litt ekstra i Stavanger, men det er ikke en tatovering

BARNDOMSKOMPISER: Martin Hinna (24) og Jon-Vu Yen Nguyen (25) fra Kvernevik så et behov for kulturliv i Møllenberg, og har stablet på beina en samling frivillige som skal skape «Bakkefestivalen».

Lavterskel om miljø ##

Festivalen arrangørene planlegger, skal handle om både miljø og musikk.

– Vi skal bidra til økt kunnskap om bærekraftighet og miljøvern på en lavterskel måte. Vi ønsker å engasjere de som er litt passive til klimaengasjement, og det er på ingen måte noe «pekefinger-initiativ», sier Nguyen.

Hinna og Nguyen har ambisjoner om å lage en festival for folk i bydelen Møllenberg, for folk i Trondheim, og på sikt også på et nasjonalt plan. De ser stort potensiale i musikkmiljøet i byen, og vil gjerne vise fram trøndermusikken.

– Vi ønsker å pushe trøndersk musikk. Det er mye bra fra «up and coming» unge folk, og det er mange musikkutdanninger i byen. Si vi vil bidra til å styrke og få fram talentene, sier Nguyen.

De vektlegger at de aldri hadde kommet så langt uten hjelp fra erfarne fagfolk de har spurt og uten velkomsten de har fått fra kulturlivet i byen.

– Det er ikke noen selvfølge at vi blir tatt så godt imot, når jeg driver med film og Martin studerer på Sonans. Vi har fått veldig god støtte, sier Nguyen.

Mer fra Byas.no:

Publisert: