Bandet til Mathias fra Tau er månedens urørt

Det er kun to år siden Mathias Keilegavlen produserte sin første låts, som også ble den første til bandet han er en del av, Finding Neo. De ble i mai månedens urørt hos NRK P3.

Publisert:
Kjæresteparet og bandkolleger Mathias Keilegavlen og Andrea Ådland, utgjør bandet Finding Neo. De ble månedens urørt.

– Da vi fikk vite at vi ble månedens urørt så tenkte jeg bare «hæ?». Vi hadde ikke sett for oss at det skulle skje, sier den 20 år gamle musikkprodusenten.

Å få tittelen var en drøm som gikk i oppfyllelse for han og resten av Finding Neo. Kjæresten hans, Andrea Ådland er den andre halvdelen av bandet. Hun står for syngingen og å skrive tekstene. Keilegavlen produserer og spiller gitar.

Michael Jackson-begravelsen inspirerte

Keilegavlen har vokst opp med musikk rundt seg. Flere i familien var hobbymusikanter. Han ble introdusert til kulturskolen og da han var omtrent åtte år gammel, startet han å spille piano.

Han fant ut at det ikke var instrumentet for han. Etter hvert gikk han over til gitar og spilte for det meste klassisk. Det var under begravelsen til Michael Jackson i 2009 at han fikk øynene opp for en annen sjanger.

– Artisten John Mayer spilte i begravelsen og det var på grunn av han at jeg ville prøve elektrisk gitar, forteller 20-åringen.

LES OGSÅ:

LES MER:

Ny Viking-låt herjer på Spotify

LES MER:

Lykkeland-stjernen Amund Harboe (21) slipper låt

Han begynte på Kongshaug Musikkgymnas på Os i Hordaland, og der ble han kjent med Ådland. De coveret ofte sanger sammen under oppholdet på Kongshaug.

Det var ikke før etter at den ett år eldre Ådland var ferdig på Kongshaug at de to ble kjærester, og begynte å lage musikk sammen.

Mathias Keilegavlen begynte med å spille klassisk gitar, men gikk over til elektrisk etter at han oppdaget musikken til artisten John Mayer.

Musikk som levebrød

Da han var liten drømte Keilegavlen om å bli pilot. Han har ikke lagt drømmen helt fra seg, men musikken var viktigere. Pilotdrømmen måtte vike for musikkarrieren.

Keilegavlen produserte sin første sang i 2017. «Stuck» som låten heter, ble Finding Neo sin første låt, og har nå over 90.000 streams på Spotify.

Bandet hadde sin første turné i mars og april. I tillegg til å vie mye tid til Finding Neo, studerer Keilegavlen utøvende rytmisk musikk i Oslo.

– Bandet tar mye tid. Så mye tid at jeg vurderer å ta et friår neste år, sier han.

– Folk hører faktisk på oss

Nå, to år etter de slapp sin første singel, har de blitt kåret til månedens urørt hos NRK P3. Låten «Time», er den som har skaffet dem tittelen. For både Keilegavlen og Ådland var dette en drøm som gikk i oppfyllelse.

– Det gir jo en skikkelig «confidenceboost». Vi skjønner liksom at «shit, folk hører faktisk på oss». Til og med Torbjørn Røe Isaksen delte saken i NRK P3 på Instagram, sier Keilegavlen.

På Spotify beskriver bandet seg som en duo med groovy og chill musikk.

– Hva er det som skiller dere litt ut fra andre artister?

– Vi er jo et band som spiller helt uten «tracks». Alt du hører på konsertene våre blir spilt der og da. I dagens konsertmarked er det mange som kun har en DJ. Jeg ser ikke ned på dem, men selv setter jeg pris på artister som faktisk spiller live.

– Hva har vært den beste konsertopplevelsen?

– Det må ha vært når vi spilte på Kvarteret i Bergen. Det var stappfullt. Det var kult at så mange møtte opp og at mange kunne synge med til sangene vi spilte.

For Keilegavlen er det ikke tvil om at musikk er det han vil drive med resten av livet. Han ser heller ikke bort ifra at Finding Neo etter hvert kan bli en fulltidsjobb.

– Det blir mer og mer realistisk. Det er ingen hemmelighet at det er vanskelig å tjene noe kun på musikk, men det er mulig. Og det hadde vært veldig kult, sier han.

Finding Neo består av sanger Andrea Ådland og produsent og gitarist Mathias Keilegavlen. I tillegg har de alltid et liveband med seg. Her spilte de på Østre i Bergen.

Gir ut plate i Sør-Korea

Det skjer mye spennende for Finding Neo for tiden, ifølge Keilegavlen. I tillegg til å bli månedens urørt, signerte de for noen uker siden, en kontrakt med et plateselskap i Sør-Korea. Det betyr at EP-en deres «Hits 4 Neokids» har blitt gitt ut i der. De har også blitt invitert til å spille på en festival i landet.

– Det er litt usikkert om vi gjør det enda. Det hadde vært kult, men det er en del ting som må være på plass, så vi får se, sier Keilegavlen.

Til sommeren skal de blant annet spille i Stavanger konserthus 17. juli, på Gladmatfestivalen og på festivalen Ferieklubben i Bergen.

– Hvis du liker smooth musikk, så er våre konserter noe for deg, avslutter Keilegavlen.

Publisert:

Rogaland-bandet Days of August er månedens Urørt

Hver måned trekker P3 Urørt ut et band eller en artist som de mener fortjener ekstra oppmerksomhet. I mars falt valget på Rogaland-trioen Days of August.

Oppdatert: