Kultur

Kristoffer Hivju og kona satser på vikingreality – er programledere selv

«Game of Thrones»-stjernen Kristoffer Hivju planlegger en realityserie kalt «True Viking», som skal spilles inn i Norge.

Publisert:
 • NTB

Ny realityserie ledet av «The Hivjus» skal utfordre deltakere til å leve som vikinger. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix

Produksjonsselskapet Tindefilm , som han og kona Gry Molvær Hivju er med i, skal produsere realityen sammen med to britiske produksjonsselskaper, melder Deadline via NRK.

 • Følg Byas på Facebook!

Deltagerne skal leve som vikinger i serien, som det amerikanske bransjebladet omtaler som en «brutal utholdenhetskonkurranse» fem uker til ende - noe som skal resultere i ti timelange episoder. Innspillingssted avsløres ikke, men Deadline kaller det «øde villmark i utrivelige, norske fjorder» - nær stedet for «et av de største slagene i vikinghistorien».

– Den norrøne arven strømmer gjennom blodårene, og vi brenner for å dele den fantastiske arven fra forfedrene våre med hele verden, uttaler Gry Molvær Hivju, eksekutivprodusent hos Tindefilm, til Deadline.

En av de britiske samarbeidspartnerne, Paul Islwyn Thomas i Wildflame Productions påpeker at vikinghistorie dyrkes over hele verden, og mener at programideen gir dem mulighet til å bringe historien til liv.

– Vi utfordrer det 21. århundres menn og kvinner til å tre inn i verdenen til en av de mest ikoniske og ofte fryktede stammene på jorden, sier Thomas.

Neste uke skal «True Viking» presentere seg på den store underholdningsbransjemessen Mipcom i Cannes, i håp om å gjøre avtaler med store kringkastere.

LES OGSÅ:

LES MER:

Paradise-audition i Stavanger: – Mamma ba meg om å bytte etternavn

Publisert:
 1. Viking
 2. Kristofer Hivju
 3. Game of Thrones

Hivju: Det ble laget en alternativ «Game of Thrones»-avslutning

Kristofer Hivju sier at det spilt inn en alternativ «Game of Thrones»-avslutning, men sier han er usikker på om han egentlig har lov til å snakke om den.

Oppdatert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  «Vikings» får oppfølger på Netflix
  1 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  Den tredje «Fabeldyr»-filmen blir utsatt
  14 DAGER SIDEN
 3. KULTUR
  Disney+ flytter frem premieren
  10 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  8 skremmende gode true crime-serier
  11 MÅNEDER SIDEN
 5. AKTUELT
  Se «cupfinalen» mellom Viking og Haugesund: – Resultatet er en katastrofe!
  12 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  Millie Bobby Brown med ny Netflix-satsing
  1 ÅR SIDEN