NRK og TV 2 kan kappes med hver sin «Askepott» neste jul

TV 2 har kjøpt rettighetene til den nye «Tre nøtter til Askepott», og dermed får NRK Askepott-konkurranse.

Oppdatert:
  • NTB
Cengiz Al og Astrid Smeplass i «Tre nøtter til Askepott» i den nye, norske versjonen.

Det kunne VG meldte mandag, da den norske filmatiseringen av den elskede julefilmen i tsjekkisk tapning viste seg frem for pressen. Med Astrid S og Cengiz Al i hovedrollene blir det først kinopremiere 12. november. Deretter venter TV-skjermen.

– Filmen kommer på TV 2 neste jul, bekreftet pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, overfor VG.

Hvert år ser 800.000 nordmenn den originale «Tre nøtter til Askepott» fra 1973, og med Knut Risan som fortellerstemme, på NRK – der den har vært å se hver julaften siden 1975. På en fanside for filmen på Facebook uttrykker flere sin skepsis mot nykommeren.

– Ingenting slår den originale. Det er den jeg er vokst opp med, skriver én, mens en annen fastslår: – Skal se den nye, men ingen kan erstatte originalen.

LES MER:

Astrid S i gang med nyinnspillingen av «Tre nøtter til Askepott» på Lillehammer

Originalen: Filmen er basert på den østtysk-tsjekkoslovakiske klassikeren som NRK har sendt på julaften gjennom de siste tiårene, men handlingen er satt til Norge.

Anmelderne er delt: VGs filmkritiker gir tre prikker på terningen, og mener den aldri blir magisk og at den er «for blek til å erstatte kitsch-klassikeren fra bak jernteppet med det aller første». Aftenposten roser popstjernens innsats og gir en firer, men karakteriserer filmen som «tidvis smertefull å høre på» på grunn av det anmelderen mener er «ubalansert lyd». Dagbladet gir også en firer, men mener filmen prøver å nå flere målgrupper på en gang – og kaller resultatet «en schizofren blanding», noe anmelderen mener særlig rammer dialogen.

NRK Filmpolitiet klinker derimot til med en femmer og kaller det «en susende godt fortalt eventyrhistorie» – der Astrid S er «helt prinsesse» i hovedrollen, og anmelderen spår det er «rimelig å anta at dette blir en av vinterens største kinosuksesser».

Allerede har 33.729 kinogjengere sett «Tre nøtter til Askepott», noe som gir den en andreplass på Kinotoppen etter en annen, norsk storfilm, thrilleren «Nordsjøen».

LES MER:

– Sikre på at «Nordsjøen» vil være med å gi folk tilbake den gode følelsen som bare kino kan gi

Publisert:
Oppdatert:

Varm mottakelse for nye Askepott

Mange ville se Astrid Smeplass svinge seg i rollen som Askepott i helgen.

Oppdatert: