Kjell (21) fra Stavanger slipper debutsingel med Nora Collective

Som «Kapteinen» har Kjell Øverland lagt ut fra kai i gutterommet og seiler nå ut som det nye stjerneskuddet til musikkollektivet Nora Collective.

Publisert:
Manager i stjernekollektivet beskriver Kjell Øverland (bildet) som «et talent av få». Fredag slapp Kapteinen sin første singel.

Kjell Øverland slapp fredag 24. mai sin første singel sammen med Nora Collective.

Der finner vi noen av Nordens største hip hop-stjerner: Arif, Unge Ferrari og Philip Emilio. Og Kjell fra Stavanger - aka «Kapteinen». 21-åringen ble oppdaget da musikkollektivet var i Stavanger i fjor høst.

Nå er gutten fra Revheim klar med sin debutsingel, Mr. Fantastique.

– Dette er veldig stort! Jeg har aldri tenkt på at musikken som jeg laget alene på gutterommet med en mikrofon og et headset var så kult. Inntil jeg sakte, men sikkert har vist litt og litt til venner og bekjente - og så til slutt til de fantastiske folka i Nora Collective, som jeg jobber sammen med nå, skriver han i en e-post til Byas.

Tidlig musikkinteressert

Men du lurer sikkert på hvorfor Kjell har tatt artistnavnet «Kapteinen»?

– Det er veldig tilfeldig, egentlig. De ble en liten greie på videregående, med «Kaptein Kjell», og siden har jeg bare gått for «Kapteinen», egentlig. Men navnet har en viss tyngde, og jeg digger mye maritimt. Jeg synes det er kult!

Kjell startet sin musikalske karriere som bassist i lydkollasjen Machu Piccu, men musikkinteressen begynte lenge før.

– Den begynte tidlig. Pappa spilte på flygelet i stua til alle anledninger. Jeg gikk også på Sølvberget og lånte alle cd-ene på musikkbiblioteket og brant dem på cd hjemme. Bassgitar begynte jeg å spille da jeg var ti år, og siden har jeg ikke sluttet å tenke på, høre på eller spille musikk!

LES OGSÅ:

LES MER:

Enya Maria (25) om «Mamma Mia!»-eventyret: – Et helt spesielt år i livet mitt

Mr. Fantastique

Men hva handler egentlig debutsingelen, Mr. Fantastique, om?

– Den handler om at noen du er veldig glad i finner seg noen andre som du synes eller vet er bedre enn deg på mange områder. Det høres veldig trist ut, men det er mer en låt om å kunne tilgi og se seg selv i slike situasjoner og lære noe av det. Du kan ikke gjøre så mye mer enn å se positivt på ting og komme deg videre.

Kjell beskriver seg selv som en positiv person, som tar livet veldig som det kommer. En som alltid har mange planer og mange baller i lufta!

– Jeg kan slappe av når jeg er steingammel. Ti år fra nå skal jeg være like ivrig og ha like mye vilje til å få til ting som i dag. Drømmen er å kunne sitte der når jeg er gammel, og vite at jeg har levd et liv uten anger og at jeg har fått til noe og spredd positivitet!

Sjekk ut låta her:

– Et talent av få

Manager for stjernekollektivet, Yunus Daar, tror Revheim-gutten har en skinnende framtid i vente:

– Han har en enorm kompetanse innen musikk, spesielt til å være så ung. Og han har en helt unik egenskap til å skape magi i studio. Han er virkelig et talent av få! Han har en lys fremtid foran seg og kommer til å spre mye glede til det norske folket i mange år fremover!

Men uansett hvor framtiden tar «Kapteinen», lover han å alltid komme tilbake til Stavanger.

– På Revheim er det rolig og idyllisk. Det er alltid digg å komme hjem! Mamma er mitt største forbilde utenfor musikken. Hun er den tøffaste dama jeg kjenner!

MER FRA BYAS:

LES MER:

Rapperen Bvis (36): – Det er bra at det kommer friskt blod i Stavangers urbane miljø

LES MER:

Kjartan Lauritzen kommer til Utopia

LES MER:

Nova nattklubb vil ta over VIP-kundene til Hall Toll

Publisert:

«Kapteinen» har sjøsatt ny låt - med Anders Nilsen og Maria Mena om bord

Kjell Øverland, aka «Kapteinen», fra Madla har fått med seg topp mannskap på sin nye singel Abstinenser.

Oppdatert: