Nytt super-år for Stavanger-restauranten: Kommer til Sandnes i 2022

Så lenge det har vært lov, har Sumo Hall Toll holdt åpent under pandemien. Det har betalt seg for kjeden som neste år også åpner i Sandnes.

Publisert:
Starten på 2020 var en kalddusj, sa Sumo-sjefen. Likevel viser regnskapet at fjoråret ble et svært godt år for Stavanger-restauranten, som neste år også åpner en filial i Sandnes.

De ferske regnskapstallene viser nemlig at Sumo på Skansekaien hadde inntekter på 37,7 millioner kroner i 2020. Dette ga restauranten et overskudd på 5,3 millioner kroner før skatt.

– Pandemien påvirket oss en liten stund. Det var mye usikkerhet, men det er flere faktorer som gjør at det likevel ender godt, sier daglig leder, Simon Simonnæs.

Holdt alltid åpent

Sumo åpnet opp i de gamle lokalene til Hall Toll juni 2019. I juli i fjor, da 2019-regnskapet ble offentliggjort, kunne Simonnæs juble for en flying start. Restauranten omsatte for hele 20 millioner kroner på et halvt år.

Men samtidig omtalte han starten på 2020 som en kalddusj, men nå viser det seg at vannet ble ganske så behagelig etter hvert.

Det var det tre årsaker til, mener Sumo-sjefen:

  • Sumo-konseptet tilbyr take away.
  • Restaurantene tilbyr en digital bestillings- og betalingsløsning gjennom egen app.
  • Mens andre store og små konkurrenter stengte dørene, holdt Sumo åpent.
Simon Simonnæs eier og driver ti Sumo-restauranter i Bergen, Oslo, Stavanger og Jessheim. Neste år også i Sandnes, før kjeden skal videre til Trondheim og Tromsø.

– Det å holde åpent har vist seg å være den beste oppskriften for oss under pandemien. Mange har håndtert dette forskjellig, og det er forståelig. Det er ingen som har en håndbok på hvordan man skal drive restaurant under en pandemi, sier Simonnæs og fortsetter:

– Men det meste gikk i vår favør. Vi kunne allerede tilby take away, vi sto sterkt digitalt og vi hadde råd til å ta sjansen på å holde åpent. Siden vi gjorde dette, valgte mange å bestille mat hos oss siden andre spisesteder var stengt. Stang inn, rett og slett, sier Simonnæs.

LES MER:

Utelivet i Sandnes har mistet en generasjon, men ser nå muligheten for å få den tilbake

LES MER:

Her skal gjengen bak Hekkan åpne bar og ny sushirestaurant

Åpner i Sandnes neste år

Sumo-kjeden består i dag av 10 serveringssteder. Av alle restaurantene var det Stavanger-filialen som leverte det høyeste driftsresultatet, med 5,5 millioner kroner på plussiden.

Selskapets 11. restaurant skal åpne i Sandnes, bekrefter Simonnæs.

– Vi har signert en forpliktende avtale i Sandnes. Nå er det bare detaljene som gjenstår.

Planen er å åpne i løpet av første halvår i 2022.

Aftenbladet har tidligere skrevet om Sumos Sandnes-planer i mathallen på Amfi Vågen. Videre utvider kjeden til Tromsø og Trondheim, i tillegg kommer det en ny restaurant i Oslo.

Publisert:

Gikk med overskudd i koronaåret: – Resultatet kunne likevel vært bedre

Tar du pandemien i betraktning, er Yips-sjefen fornøyd med året som gikk. Han mener likevel at det kunne gått enda bedre. Det gjør det kanskje i nye lokaler?

Publisert: