Vinmonopolet vil vurdere å fjerne treliters papp-vodka

Vinmonopolets salg av treliters bokser med vodka utløser sterke reaksjoner. Nå vurderer Vinmonopolet om de skal fjerne «papp-vodkaen», skriver Dagbladet.

Publisert:
  • NTB
Treliters kartonger med såkalt Vanlig Vodka står i en hylle på Vinmonopolet i Oslo City. Nå vil rusorganisasjoner ha varene ut av hyllene.

Treliters vodka-bokser på Vinmonopolet har de siste dagene vakt oppsikt blant organisasjoner som arbeider mot rusmisbruk. Nå krever Rusfeltets samarbeidsorgan Actis og alkovettorganisasjonen Av-og-til at Vinmonopolet fjerner trelitersboksene fra hyllene.

– Å selge litervis med sprit er som å be om økte skader og problemer som følge av alkohol, sier fungerende generalsekretær i Actis, Lars F. Hjetland til Dagbladet.

Det var Vårt Land som først omtalte denne saken.

Han mener erfaringene er entydige fra da trelitersbokser med pappvin kom for salg og salget økte betydelig. Nå frykter han at det samme vil skje med sprit.

– Hvis ikke Vinmonopolet fjerner dette, vil vi ta det opp med helseministeren, sier Hjetland.

Vinmonopolets kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen har forståelse for bekymringen, men sier at Vinmonopolet er forpliktet til å likebehandle grossistene.

– Så lenge dette er et lovlig produkt, har vi få muligheter til å stoppe salget av det uten videre, sier han, men han legger til at polet likevel vil vurdere om dette salget kan stoppes.

Han opplyser at trelitersvodka første gang ble lansert i Vinmonopolets bestillingsutvalg allerede i 2003. I fjor solgte polet 145.000 liter av dette produktet.

LES MER:

Vilde (25) ble interessert i vin da korona kom: Her er hennes fem favoritter under 200-lappen

LES MER:

Flaske eller papp: Så lenge holder vinen seg etter at den er åpnet

Publisert:

Populært øl forsvinner fra butikkhyllene

Dagligvarekjedene har satt en stopper for den populære Ringnes-øltypen Kronenbourg 1664 Blanc.

Oppdatert: