Kultur

Fjerner kritisert filter

Filteret fases ut de kommende ukene, opplyser Snapchat.

Publisert:
  • Line Pevik

Filteret som viser hvilken fart du beveger deg i, har fått mange til å reagere og å hevde at det oppmuntrer til hensynsløs kjøring. Nå skal det fases ut. FOTO: Thomas White / X90030

Det er flere av filtrene hos Snapchat som har fått kritikk, som for eksempel skjønnhetsfiltre som pynter tilsynelatende ubemerket på utseendet vårt - og som mange bidrar til et usunt fokus på hvordan vi ser ut.

  • Følg Byas på Instagram!

Denne gang er det derimot snakk om et filter med en helt annen funksjon. Nettstedet NPR, også omtalt hos Dinside, melder at det såkalte «speedometerfilteret» nå fjernes av Snapchat.

LES MER:

Slik vil Marte (32) fra Storhaug utfordre kroppsidealet: – Jeg vil leve uten skam

LES MER:

Var lei av det «perfekte mammalivet» på Instagram. Så tok hun grep

Filteret, som viser hvilken fart du beveger deg i, har fått mange til å reagere og å hevde at det oppmuntrer til hensynsløs kjøring.

Snapchat har også tidligere blitt saksøkt av etterlatte til bilister som har blitt drept i trafikken, fordi de har ment at de har brukt filteret for å skyte over hastigheten sin.

En talskvinne hos Snapchat sier at filteret er lite brukt, og at det er derfor de nå fjerner filteret helt. Selve fjerningen kan ta noen uker.

Publisert:
  1. Snapchat

Søkte jobb hos Rema 1000: – Synes det var veldig kjipt

Da jenta søkte på jobben som butikkmedarbeider, fikk hun spørsmål som ikke bare fikk henne og moren til å reagere, men også regionkontorleder for Handel og Kontor. – Vi skjønner at det er et uheldig spørsmål å ha med, derfor er det allerede bestemt at spørsmålet fjernes, svarer presseansvarlig i Rema 1000.

Oppdatert:
  • Oda Bjønnes Hanslien
    Oda Bjønnes Hanslien