Jakob Oftebro landet rolle i den postapokalyptiske Netflix-thrilleren «Svart krabbe»

Jakob Oftebro landet en fin rolle i den kommende Netflix-thrilleren «Svart krabbe» – og er ute på glattisen i et postapokalyptisk Sverige.

Publisert:
  • NTB
Jakob Oftebro spiller soldat som kan redde en forfrossen verden i «Svart krabbe», den svenske Netflix-filmen som har Noomi Rapace i hovedrollen.

Det er bokstavelig talt: «Svart krabbe», som er bygget på Jerker Virdborgs debutkrim fra 2002, foregår i en verden revet fra hverandre av klimaendringer og krig.

I en endeløs vinter sendes en liten gruppe soldater ut på et farlig oppdrag på det frosne havnet – for å transportere en pakke som kan avslutte krigen.

«Utstyrt med skøyter, uvitende om hva de bærer på eller hvem de kan stole på, utfordrer oppdraget deres egen tro og tvinger dem til å stille seg selv spørsmålet: Hva er de villige til å ofre for sin egen overlevelse?» heter det om handlingen – og Oftebro, aktuell for ny «Hamilton»-sesong på en konkurrerende strømmetjeneste, spiller en av soldatene.

Det gjør også Noomi Rapace, som innehar hovedrollen i den svenske Netflix-satsingen.

LES MER:

Fem Netflix-serier du bør se – med tekst!

Jakob Oftebro spiller soldat som kan redde en forfrossen verden i «Svart krabbe», den svenske Netflix-filmen som har Noomi Rapace (bildet) i hovedrollen.

I andre roller blir Erik Enge («Tigers», «Broen»), Dar Salim («The Devil's Double», «Game of Thrones», «Darkland»), Ardalan Esmaili («The Charmer», «Greyzone»), Aliette Opheim («Thicker Than Water», «Kalifat» og den kommende Netflix-serien «Katla») og David Dencik («Quicksand», «Muldvarpen», den nye Bond-filmen samt kommende «The Chestnut Man») å se.

LES MER:

«Outlander» får en sjuende sesong

Regissør Adam Berg har vært med på å skrive manus, og uttaler:

– Jeg er veldig glad og stolt over at denne sterke rollebesetningen skal gi liv til denne filmen og dens karakterer – at disse drevne skuespillerne, med sine øyne, stemmer, ansikter og kropper skal føre oss gjennom historien. De kommer til å få oss til å føle på brutaliteten ved krig, viktigheten av håp i en håpløs verden og prisen man må betale for å overleve. De tar med seg vakker medmenneskelighet inn i den kalde verdenen som er «Svart Krabbe».

Filmen skal lanseres globalt på Netflix i 2022.

Publisert:

Her er påskekrimmen fra strømmetjenestene

Påskens strømmekrim kommer fra Vesten, Østen, verdensrommet og virkeligheten.

Oppdatert:
  • NTB