Åtte harde sannheter om kjærlighet og deiting og sånn
KOMMENTAR: Kjærleiken – livets skole i mysteriene innen menneskelig kjemi. Tidvis et herk, andre ganger et sanselig cresendo. Her kommer åtte harde sannheter fra en halvsur, romantisk idiot.
Kjærlighet er komplisert, og det bringer frem det beste og det verste i oss. Det fins noen nokså universelle normer og regler som dreier seg om å navigere seg fra «asl?» til «in a relationship». Som for eksempel:
#1: Go big or go home
Om du har noen i kikkerten, så er det å investere et tandert blikk bak søylen i skolekantina eller noen «Ja, så tester vi vannet litt»-meldinger på messenger sjeldent nok til å bergta noen. Det er sympatisk og skadebegrensende, javisst, men om du faktisk ønsker at korrespondansen skal fare noen vei, så må du våge å være hakket mer på.
Nei, det betyr ikke at du trenger å spille gitar under soveromsvinduet eller la «Lyst å henga ein dag?» være spørsmål nummer to. Men selvtillit er mer appelerende enn mumle, mumle og subtile hint av affeksjon.
#2: Hard to get, ikke hard to want
Om du bruker energien din på å tolke signaler istedenfor å være frampå, så øker sannsynligheten for at interessen faller et hakk og to. Å være «hard to get» og på denne måten manipulere frem prestasjonsfremmende atferd er usympatisk, men... Det har på godt og vondt en effekt.
#3: Like barn leker ofte best
Ingen er mer verdt enn andre, så ikke vær redd for å drømme litt. «Punch your weight», vil en kyniker si. Men om du er Juvente-ungdom, så er sannsynligheten kanskje ganske liten for at du treffer livsledsageren din på Beverly en torsdag formiddag.
#4: Tankevirksomhetens tre stadier
1. Undringen. Kanskje den vakreste. Alt kan skje-mentaliteten strømmer på mens man dagdrømmer og gleder seg over de små oppturene.
2. Den rasjonelle tenkningen. Det neste stigetrinnet hvor man etter hvert ser ulikhet mellom forelskelse og kjærlighet og ser hva man holder på med i en eller annen form for hverdagslig kontekst. Man kan nemlig ikke bli sittende på en stein på Ølberg-stranden og kline resten av livet.
3. Overtenkning. Dette kan i enkelte tilfeller bety at enten så har du havnet i needy-fasen og trenger mer bekreftelse enn du har dekning for på kortet, eller så prøver din sjette sans å fortelle deg at noe ikke er heeelt på stell. Det skjer med de beste. «Ingen smilefjes i meldingå! Augh!», «Han svarte møje raskere før...». Det MÅ ikke signalisere noe, men det er lov å spørre.
#5. Det er ikke alt og alle man kan forstå
Vi har vel alle hatt noen på ønskelisten som ikke beit på. Og istedenfor å cut our losses og bevege oss videre, så lager vi oss et mindreverdighetskompleks for å kompensere. «E eg for gammale? For møje tatoveringer? Kanskje hu har någe på gang med ein? Sa eg någe feil? Eller vent... Har eg bare ikkje prøvd hardt nok?». Vår egen realitet er ikke nødvendigvis vår nestes. Det å føle seg underkvalifisert eller misforstått er ikke fett i det hele tatt, men det trenger ikke bety at det er du som er problemet. Noen har bare ikke sett det potensialet som du har visualisert.
#6. Noen folk kan være fæle
Kjærlighet er en lagsport, men før det kommer så langt er det en individuell praksis. Har du for eksempel møtt:
«Teksteren»? De som kan holde praten gående mer eller mindre i ukevis, men som tilsynelatende aldri har tid til å møtes. For dem handler det om oppmerksomhet, og jo mer du prøver, jo mindre krefter får du igjen til de som faktisk gir deg noe tilbake.
Eller «Busybee»? De du kanskje treffer en gang, og som holder kontakten sporadisk etter beste/verste akkurat nok-prinsipp. Og det var såpass hyggelig sist at du setter godviljen til. Og venter. Og venter. Helt til du legger ansvaret over på dem og får sannsynligvis i retur noe som «Ja, seff! E litt travel for tiden, men det blir bedre udi juli!». Na’ah... Brønnen er tørr.
#7. Det suger å bli avvist, men det er ikke så mye mer gøy å avvise
Én av årsakene til at noen i varierende grad får lite batteri på telefonen eller plutselig er utilgjengelige til skolestart er at de har mistet interessen, men har det ikke i seg å si det direkte. Det er aldri kult å bli avvist eller å måtte være den som trekker ut kontakten, så den feige løsningen på folkemunne kalt «kvelning» er en kjent praksis. To ting som kan hjelpe: 1. Ta et hint. 2. Tenk høyt.
#8. Det er verdt det
Mange av oss har vært der. «Livet va lettere før eg hadde pult!», «No woman, no cry!», etc... Kjærleiken er ikke enkel, og vi skal måtte tåle en del motvind. The one that got away, hun som dumpa oss på parkeringsplassen til Jehovas vitner eller hva det nå måtte være. Den gode nyheten til slutt er at når den rette banker på, er det verdt ventingen og alt det du måtte gjennom først.
💘
Åtte harde sannheter om å være ung i dag
KOMMENTAR: Å være ung har aldri vært enkelt, men det fins sosiale og digitale bølger i samtiden vi lever i som kan være utfordrende å surfe på.
Relaterte artikler
- AKTUELT«Når vi går all in 14. februar, betyr det at vi gjør en litt for slett jobb de øvrige 364 dagene?»4 ÅR SIDEN
- KULTURHer er tipsene fra dating-coachen du ikke bør gå glipp av3 ÅR SIDEN
- AKTUELTHar vi alle husket å bli krenket i dag?4 ÅR SIDEN
- LIVSSTILFem sjekketabber du må unngå4 ÅR SIDEN
- MENINGER«Vi føler alle en viss uro over at tante Anne risikerer å stå på «maybe attending» til jul»3 ÅR SIDEN
- AKTUELTNye former for mobbing gir mer angst enn «tradisjonell» mobbing: – Det er ingen frisone3 ÅR SIDEN