Ferdig med Game of Thrones? Disse seriene gjør ventetiden lettere!

Vi har spurt en anmelder om de beste serietipsene - vi fikk fem anbefalinger, og ett antitips.

Publisert:
Vi gleder oss til ny sesong av Westworld!!!

Slutten av den syvende sesongen av Game of Thrones kom brått på mange av oss.

Sesongfinalen var selvfølgelig både spektakulær og spennende, men tanken (og frykten) for at den åttende og siste sesongen ikke kommer før i 2019 er nå til å ta og føle på.

Hva nuh?

Journalist og filmanmelder i NRK Filmpolitiet på Tyholt, Sigurd Vik, har heldigvis noen gode serietips på lur.

Følg Byas.no på Facebook!

1. Narcos

– Heldigvis kommer neste sesong av Narcos nå, så seerne trenger ikke å vente lenge på en ny serie å følge med på, sier filmanmelderen.

Allerede fredag 1. september er tredje sesong av serien basert på livet til den colombianske narkobaronen Pablo Escobar klar på Netflix. Alle av sesongens 10 episoder slippes på én gang, så her er det potensiale for et skikkelig maraton.

Pablo Escobar er død, men det er mildt sagt ikke kokain-krigen. Denne sesongen viser et skifte til en ny og mer profesjonell narkotikatrafikk.

2. Vikings

– For ekte Game of Thrones-fans er femte sesong av Vikings en opplagt kandidat. Er du glad i Game of Thrones på grunn av norske innslag og er du glad i sverdsvinging, barske skjeggete menn og stridsdyktige kvinner, er dette en god serie, mener Vik.

Vikings vender tilbake til HBO Nordic når sesong fem har premiere som er ventet i november. Den irsk-canadiske historiske dramaserien er inspirert av historiske hendelser og sagnene om vikinghelten Ragnar Lodbrok. Serien skildrer Ragnars «vikingliv» et sted i Skandinavia med brutale røvertokt og plyndringer.

LES OGSÅ:

LES MER:

Snart er stjernene under Netflix-filmene historie

3. Black Sails

Black Sails består av fire sesonger, og den siste og endelige episoden ble sendt i april 2017. De tre første sesongene ligger ute på Netflix, og alle fire kan du se på HBO Nordic.

– Dette er en piratserie, som også tar tak i tematikk bakenfor all slåssingen også. Serien tar tak i storpolitikk i pirattiden, og karakterene er både fra eventyrromaner som Skatten på sjørøverøya og kjente pirater fra virkeligheten, forklarer filmanmelder Vik.

Handlingen utspiller seg nemlig 20 år før dette klassiske eventyret, med et lovløst territorium kontrollert av de mest beryktede piratkapteiner i historien.

4. Westworld

– Før vi får se sesong åtte av Game of Thrones får vi sannsynligvis se sesong to av Westworld. Dette er en skikkelig fanteori-serie, og har du ikke sett første sesong er det bare å hive seg på der. Serien byr på gode grublemuligheter, mener Vik.

Foreløpig har HBO bekreftet at sesong to skal komme en gang i løpet av våren 2018. Den futuristiske serien gir oss et innblikk i fremtidens underholdning, der gjester betaler en formue for et skreddersydd opphold i en fornøyelsespark med westerntema.

LES OGSÅ:

LES MER:

«Westworld» herjer på HBO. Her er de 6 villeste fan-teoriene

5. Stranger Things

Sesong to av serien skal komme i slutten av oktober. Foreløpig ligger de åtte episodene fra første sesong på Netflix, som gjorde enorm suksess i fjor sommer.

– Dette er nerdefansens andre store serie denne høsten, etter Game of Thrones. Vi gleder oss veldig, sier Vik.

Stranger Things er en amerikansk grøsser- og science fictionserie der hovedplottet i første sesong dreier seg om jakten på en forsvunnet gutt, som forsvinner i et slags parallelt univers. Serien er en hyllest til 1980-tallets populærkultur og er både nifs og spennende.

Antitips: Marco Polo

– Om noen der ute har vurdert å starte med denne serien, vil jeg fraråde det. Den kan se lovende ut i begynnelsen, men ikke noe du bør begynne med. Dette er mitt antitips, sier Sigurd Vik.

Etter to sesonger kom nemlig beskjeden om at Netflix ikke ønsket å satse videre på serien. Marco Polo kom i 2015, men ble aldri den store suksessen som Netflix hadde håpet. Serien forteller historien om Marco Polo of Khublai Khan.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Mens vi venter på Game of Thrones: Dette kan du se på imens!

LES MER:

Kan du dette Netflix-trikset? Slik finner du fram til de «skjulte» kategoriene!

LES MER:

Slik får du mest ut av Netflix

Publisert:

Ni serier vi gleder oss til i november

Vi har funnet premieredatoene, slik at du slipper å gå glipp av noe som helst.

Publisert: