Dette er den heteste teorien på hvordan Game of Thrones slutter

Nettsamfunnet Reddit er forbanna og en UiS-professor innrømmer at han (trolig) tok feil.

Oppdatert:
Daenerys Targaryen tok nok, for å si det forsiktig, litt hardt i da hun stormet Kings Landing. Det vil få konsekvenser i siste episode.

OBS! Denne saken inneholder spoilere og kan ødelegge all spenning før siste episode!

Først av alt: Det er vel lenge siden noen har gledet seg så mye til helga er over, at det endelig har blitt mandag og det går an å benke seg foran TV-en og få med seg siste episode av den siste sesongen med Game of Thrones.

Men, mange mener forventningene og spenningen er ødelagt. På nettsamfunnet Reddit er brukere forbanna over alle påstandene om hvordan sesongen kommer til å slutte.

Ja, du kan si at dette bare er rykter, oppspinn og gjetting. Utfordringen er likevel at flere av Reddit-brukerne bak disse alle påstandene har hatt rett i mye av det som allerede har skjedd i seriens siste sesong. Noen av påstandene ble publisert på nettsamfunnet for hele 11 måneder siden!

Og hva er spådommene før siste episode? Ikke les videre dersom du vil bevare spenningen!

Følg Byas.no på Facebook!

Noen dør...

Og ikke hvem som helst.

En avslutning som diskuteres heftig, og som er en av de heteste kandidatene på Reddit akkurat nå, er at Jon Snow dreper Daenerys Targaryen i tronrommet i The Red Keep.

Denne teorien er også snappet opp av flere medier som The Sun, Mashable og The Telegraph.

Ryktene er ganske detaljerte, og forteller hvordan dragedronningen ironisk nok faller om på jerntronen. Dette markerer at hun faktisk fikk sitte på tronen hun har jaktet i en årrekke, men aldri fikk sjansen til å regjere.

Ifølge påstanden på Reddit klarer ikke Jon se noen annet utvei enn å ta livet av Daenerys, siden makten har gått til hodet på henne.

Hun har slaktet flere tusen sivile i Kings Landing, ifølge Reddit har hun også henrettet mange forsvarsløse Lannister-soldater i seriens siste episode. Daenerys har blitt «The Mad Queen».

Etter drapet på Daenerys skal dragen Drogon, ifølge en Reddit-bruker, smelte hele jerntronen og fly dronningen vekk. (Det høres kanskje litt klisjé ut...?)

Litt hardt i, sa vi? Dette er resultatet. UiS-professor Oluf Langhelle hadde lenge Daenerys som sin favoritt til å sitte på jerntronen etter seriens siste sesong. Han har nå snudd.

Dette er professorens teori

I 2017 var professor i statsvitenskap ved Universitetet i Stavanger Oluf Langhelle ganske sikker i sin sak. Han mente at Daenerys kom til å sitte på jerntronen etter sesong 8.

– Etter at du har sett nest siste episode, er du like sikker nå?

– Nei, nei, det jeg sa den gang stemmer nok ikke. Daenerys har tatt helt av, hun er på hevntokt og ikke egnet i det hele tatt, sier professoren.

Han legger til at det har dukket opp flere nye detaljer som vi ikke kunne forutse for to år siden. Blant annet at Jon Snow er sønn av Rhaegar Targaryen og Lyanna Stark, noe som gjør ham til den rettmessige arvingen til jerntronen.

– Derfor holder jeg en knapp på at det er Jon som nå blir konge, sier professoren.

– Leser du spoilere og rykter på nettet?

– Nei, de holder jeg meg unna, sier Langhelle og ler.

Hvem blir konge? Bran eller Jon? Eller blir det Daenerys eller Sansa?

Dette sier ryktene

Reddit-brukerne er ikke helt enige med professorens teori.

Dette er slutten de har mest tro på.

Jon tar «the black» og Bran blir konge:

Drapet på Daenerys går sterkt inn på Jon, men han overgir seg med en gang og havner i fengsel sammen med Tyrion - som allerede er bak lås og slå på grunn av forræderi.

Skjebnen deres hviler nå på Gray Worms skuldre, og det opprettes et råd som blir ledet av Sansa. I det mislykka forsøket på å overtale Gray Worm til å slippe Jon fri, foreslår Tyrion at den nye kongen bør bestemme hva som skal skje med Jon.

Rådet bestemmer at Bran blir den nye kongen, han velger Tyrion som sin hånd. Tyrion bestemmer at straffen til Jon er å på nytt bli medlem av «The Night’s Watch». Mens Jon drar nordover, velger Arya vil utforske verdenen vest for Westeros og Sansa blir Lady of Winterfell.

Hva tror du? Er dette helt bak mål eller tror du Reddit har rett?

MER FRA BYAS:

LES MER:

GoT-øyeblikkene vi aldri glemmer!

LES MER:

HBO planlegger ny fantasyserie

LES MER:

Ny George R.R. Martin-serie til Netflix

LES MER:

Redd for at favorittkarakteren din skal dø i sesong 8? Her kan du få svar

Publisert:
Oppdatert:

Dette bør du vite før den siste sesongen av Game of Thrones

Nå starter det som blir den 8. og siste sesongen i en av verdens mest populære serier.

Publisert: