Dette vet vi om den nye sesongen av «Vikings»

Premiere på HBO i begynnelsen av desember.

Ragnar og sønnene er klare for nye episoder av Vikings.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

NB: Ikke les videre om du er redd for SPOILERS!!

Bare et par uker til viking-kongen Ragnar Lothbrok og de andre skjeggete galningene i History Channel/HBO-serien «Vikings» er tilbake for å plyndre, voldta og sloss på TV-skjermen igjen.

Sesong 4 del 2 har premiere på HBO 1. desember.

Følg Byas.no på Facebook!

Hva skjedde sist?

Før vi begynner å se framover tar vi et lite tilbakeblikk.

Forrige del sluttet med at Ragnar tok fryktelig mye drugs, drepte sin kinesiske dealer, gikk på veggen i Paris og dro hjem til Kattegat med halen mellom beina.

Etter fadesen i Frankrike, mye takket være Ragnars bror Rollo, mistet kongen mye av standingen sin hos vikingene og dro til fjells.

Seks år senere, uten at noen har sett snurten av Ragnar, dukker han opp igjen. Litt lengre skjegg, men ellers er han ganske lik.

Nå har de yngste sønnene hans Ubbe, Hvitserk, Ivar og Sigurd vokst seg store (til og med han uten bein), og Ragnar tas ikke akkurat i mot med åpne armer av de for å si det sånn.

Drama? Oh yes!

Les også

* 5 ting du må vite om HBOs nye hitserie «Westworld»

What? Sesong 4 del 2?!

De første ti episodene av sesong 4 ble lagt ut på HBO i vår. Nå er det klart for ti nye episoder, men fortsatt er det snakk om samme sesong. Merkelig? Ja.

Breaking Bad gjorde noe av det samme. Den femte sesongen ble delt i to, med et års mellomrom, i stedet for å lage to enkeltstående sesonger.

Den korte forklaringen er at de fleste tror det handler om økonomi, som for eksempel denne artikkelen fra finanskanalen Bloomberg mer enn antyder.

For oss seere er det ikke så farlig, for nye episoder blir det jo uansett hva sesongen heter.

I tillegg er det kjekt å vite at History Channel har bekreftet at sesong 5 kommer, og at også den skal bestå av 20 episoder fordelt på to deler.

The gods have spoken. The #Vikings will raid for a 5th season! https://t.co/9Wujs6ZMU5

Hva nå?

Ragnars tilbakekomst betyr tragedier og død på løpende bånd skal vi tro den rare spåmannen i traileren til den nye sesongen.

Ikke så uventet det kanskje, for det er stort sett det vikingene driver med. Tragedier og drap.

Denne gang kan det virke som om vikingene har sett seg ferdige med Frankrike, og i stedet setter kursen østover mot mer eksotiske land. At turen går gjennom Middelhavet mot Miklagard, som vikingene kalte Istanbul, er ikke utenkelig.

Å sette seil østover er i hvert fall drømmen til Ragnars eldstesønn Bjørn.

Skjønt, det er ingen grunn til å tro at vi faktisk er ferdige med Paris, i hvert fall ikke så lenge Rollo ennå holder til der.

Samtidig har Ragnar unfinished business med kongen av Wessex, Ecbert, som blant mye annet sørget for å slakte vikinglandsbyen Ragnar grunnla i England. Sånt gjør en ikke ustraffet i Ragnars verden.

Som om ikke det var nok har Ragnars eks-kone (eller hva enn de kalte det på viking-tiden) Lagertha, skumle planer. Mot slutten av forrige sesong tok hun livet av sin nye ektemann på bryllupsdagen, men det var tilsynelatende bare begynnelsen.

Er det Kattegat som er neste navn på listen hennes? Kanskje! Ny kjæreste har hun fått seg uansett. Klok av skade har Lagertha denne gang valgt å holde seg unna de grusomme vikingene, og i stedet gått for Astrid.

Jepp, Astrid.

Denne karen, Ivar Beinlause, skal ifølge Ragnar bli verdens største kriger.

Hva med Ragnars sønner?

Ragnars sønner har en tendens til å vokse fryktelig fort mellom sesongene. Først var det Bjørn som gikk fra å være en liten kid til å bli en diger kriger, nå er det Ubbe, Bjørn, Sigurd og Ivar som har est ut i størrelse og blitt voksne.

Alle blir de sentrale i den kommende sesongen, ifølge serieskaper Michael Hirst.

– Denne sesongen følger vi igjen historier som er basert på virkelige hendelser. Ikke bare skal vi se Bjørn seile i Middelhavet, vi skal også være med Ivar den beinlause på ferden mot å bli en av de mest fryktede krigerne gjennom tidene. Dette er ikke historien om en mann, men en saga om Ragnar og sønnene hans, sa Hirst til Variety tidligere i høst.

Les også

* Dette vet vi om sesong 3 av «Narcos»

FØR: Familien Lotbhroks yngste sønner.
ETTER: Familien Lothbroks yngste sønner har vokst enormt mye.

Hva med Floke?

Hadde Ragnar og Floke vært kjærester på Facebook hadde statusen deres vært «it's complicated». Viking-kongen og hans båtbygger han nemlig gått gjennom mye rart sammen, men tilsynelande holder de sammen uansett hvor mye serien prøver å hinte til at vennskapet er i ferd med å kollapse.

Denne gang er det mye som tyder på at Floke blir med Ragnar på hevntokt til England. Hvordan det kommer til å gå er det bare gudene som vet (og de som leser seg opp på Wikipedia).

Serieskaper Hirst hadde dette relativt kryptiske og lite spesifikt informative å si om Flokes fortsettelse:

– Floke går nå gjennom endringer som er dype og genuine, og som fører til at han må revurdere hele livet sitt. Forandringene er enorme. Resultatene vil bli ekstraordinære.

Så det så!

Floke holder det gående også i den nye sesongen. Også øyesminken holder stand.

Blir det blodig?

Garantert!

Mer fra Byas.no:

Sparsommelig med info om Harald Hårfagre foreløpig, men han dukker nok opp igjen. Han har tross alt et kongerike å samle og et hår å gro.
Publisert: