Kultur

Streaming-nyheter i mai: Noe for enhver

Mye nytt og svært variert på strømme-fronten denne måneden.

Publisert:
 • Tone Pedersen
REMAKE: - Legen, legen. Eg har så vondt i post-apokalypsen.

12 Monkeys

Når: 1. mai

Hvor: HBO Nordic

Serien er basert på kultfilmen fra 1995 med samme navn. Da med Bruce Willis i hovedrollen. Aaron Stanford har overtatt rollen som James Cole i scifi-serien (kjent fra bl.a. tv-serien Nikita og som Pyro i X-Men). Oooo. Det er alltid litt sjansespill med remakes, men vi krysser fingrene for at dette blir en av de bedre.

**LES OGSÅ:

LES MER:

5 streaming-tips fra Frk.Fryd-Embla

Penny Dreadful, sesong 2

Når: 4. mai

Hvor: HBO Nordic

EVA GREEN: - Hva mener du "less is more"?

Jeg har ikke sett sesong 1. Men det hele skal foregå i grensen mellom det overnaturlige og virkeligheten, og det dukker opp kjente (om ikke så kjære) karakterer som Dracula, Frankenstein og Van Helsing titt og stadig. Dessuten er Eva Green utvilsomt ei kul dame. Absolutt på to watch-lista mi.

Grace and Frankie

Når: 8. mai

Hvor: Netflix

FONDA I FARTA: - Nei. 7,50 takk, sa jeg!

Hun var den ubestridte aerobic-dronninga på 80-tallet. Nå gjør Jane Fonda comeback på tv-skjermen. Uten spandex og leggvarmere. Med seg har hun Lily Tomlin (bl.a. kjent fra –serien Presidenten) – og sammen er de altså Grace and Frankie. De to kvinnene blir plutselig snudd opp ned, da mennene deres kommer ut av skapet – sammen – og forlater dem. Det kan bli kleint, og det kan bli løye.

**LES OGSÅ:

LES MER:

5 streaming-tips fra Purified in Blood-Tommy

Between

Når: 21. mai

Hvor: Netflix

EPIDEMI: - Og så alle sammen! Myyyyykji lyyyys og mykji vaaaarme!

En mystisk sykdom gjør at alle som er 21 år eller yngre plutselig dør som fluer. Byen som er rammet blir satt under karantene, og det blir dermed darwinisme og anarki og alt det der. Det er mange ganske unge og relativt ukjente skuespillere på rollelista – noe som alltid er spennende.

The Game

Når: 1. mai

Hvor: TV2 Sumo

KALD KRIG: Hvem sier at siamesiske tvillinger er nødt for å være like gamle?

Serien skulle egentlig lanseres i april, men det ble tydeligvis 1. mai i stedet. Som gammel Alias-fan gleder jeg meg til denne! Kort fortalt: KGB-avhopperoffiser avslører et sovjetisk plott i kategorien M for masseødeleggelse. En gjeng med spioner og agenter ledet av en paranoid, men karismatisk MI5-sjef blir satt til å forske i det. Nye episoder hver fredag.

Happy Valley

Når: 1. mai

Hvor: TV2 Sumo

KRIM: - Kom igjen! Du får det til. P-O-L-I-C-E. PO. LICE! POLICE!

TV2 sin ferske deal med BBC, gjør at du med Sumo-abonnement får ei røys med nye serier denne måneden. Fra 1. mai kan du blant annet se hele første sesongen av Happy Valley. Politibetjent Catherine Cawood får livet snudd på hodet når mannen, som er skyld i datterens død, løslates fra fengsel. Hun er overbevist om at han er farlig, og at det kun er et spørsmål om tid før han skader noen andre. Laget av BAFTA-vinner Sally Wainwright.

Beauty and the Beast, sesong 1 og 2

Når: 1. mai

Hvor: TV2 Sumo

SKJØNNDYRET: - Ah. Leamus i pannen! Sjukt irriterende, da!

Serien har blant annet vunnet People’s Choice Awards i USA de siste årene – i kategorien "Favourite SciFi/Fantasty tv-show". Serien handler om Catherine Chandler - spilt av Kristin Kreuk (du vet, hun irriterende pene i Smallville) som blir vitne til at moren blir skutt som tenåring. Samtidig blir hun selv reddet av det som trolig var et monster. Ni år senere er hun etterforsker, og får en sak som leder henne til eks-soldaten Vincent Keller (Vincent Keller). Etter hvert som hun blir kjent med Vincent, avdekker hun også hva som egentlig skjedde med moren.

**LES OGSÅ:

LES MER:

5 streaming-tips fra Cinemateket-Magnus

The Next Step, sesong 1

Når: 1. mai

Hvor: TV2 Sumo

DANS: Når gutta har større utringinger enn damene. Say cheeeesy!

Hvis du, som meg, aldri blir for voksen for teen-serier. Denne blir beskrevet som Glee møter So You Think You Can Dance. Vi følger livene til en gjeng unge dansere på «The Next Step Dance Studio», hvor de trener med mål om å vinne det regionale mesterskapet.

Deadbeat, sesong 2

Når: I gang

Hvor: Viaplay

MEDIUM: I see dead people. And living people. But also dead people.

Andre sesong av komiserien Deadbeat ble lagt ut i slutten av april. Hovedpersonen Kevin oppdager plutselig at han kan snakke med spøkelser. Og han bestemmer seg for å forandre seg fra boms til medium.

Indiske Somre

Når: I gang

Hvor: NRK Nett-tv

INDIEN: Aller mest hadde han lyst til å knappe vesten feil og gå med slipset bak fram. Men det ble med tanken. FOTO. NRK.

Hvis du skynder deg, kan du se alle de tre første episodene på NRK Nett-tv nå (tilgjengelige i sånn to uker til). Historisk drama i 10 deler. Året er 1932, det britiske imperiet vakler og inderne begynner å få tanker om uavhengighet fra Storbrittanias bleke og stadig klammere hånd. Oppi alt dette dramaet jobber imidlertid den mektige Cynthia Coffin med alle forberedelser som må til for å erklære sommeresesongen for åpnet på den britiske klubben i Shimla, sommerhovedstaden i Britisk India.

**LES OGSÅ:

LES MER:

10 filmer du neppe visste var bøker

Hinterland

Når: I gang

Hvor: NRK Nett-tv

WALES: Nå danner landet en Facebook-gruppe med Farmen-Frank - "For oss som ingen forstår hva sier, og som må tekstes/dubbes/tvinges til å snakke et annet språk".

Noe så sjelden som walisisk krim, folkens! Kriminaletterforsker Tom Mathias har emigrert fra storbyen (les: London) for å slappe av i et idyllisk lite politidistrikt i Wales. Men som vi alle vet: Det er ingenting som er mer creepy enn småstedene… Serien var påskekrimmen på NRK i fjor – og ble da sammenlignet med Broadchurch (ahmazing!). Men til forskjell fra Broadchurch, er det avsluttende episoder, men for deg som foretrekker det i tur og orden, første episode er tilgjengelig på nett-tv i to uker til. Fun fact: Alle scenene er spilt inn to ganger. Først på walisisk. Så på engelsk.

Den fjerde mannen

Når: I gang

Hvor: NRK Nett-tv

TRIO: Og prisen til mest bakoverlente medarbeider går til....

Så over til noe langt mer velkjent: Svensk krim. Denne er basert på Leif GW Perssons krimroman «En annen tid, et annet liv». I 1975 okkuperte tyske terrorister den vesttyske ambassaden i Stockholm. I 1989 ble en mann drept i Stockholm sentrum. Ingen av sakene ble oppklart. Nye spor leder imidlertid plutselig begge sakene inn i nåtidens maktsentrum. Serien hadde premiere på torsdag! Det betyr at første episoden kan strømmes i cirka tre uker til.

**Sjekk også ut <a href=""strømmenyhetene for forrige måned</a: med godbiter som Game of Thrones, Daredevil og Jordskott. Mars var dessuten

LES MER:

en kjempemåned for deg som er glad i krim

.**

Publisert:
 1. Underholdning
 2. Strømming
 3. TV

Dette kommer på Netflix i desember

Årets siste måned byr på en rekke godbiter på strømmetjenesten.

Publisert:
 • Frode Singsaas, Adressa.no

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  10 kriminelt gode serier du kan binge i påsken
  4 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  April: Wow! For en streaming-måned
  6 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  10 kriminelt gode serier du kan binge i påsken
  4 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Her er streaming-nyhetene i mars
  7 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  10 streaming-tips i regnværet
  4 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  Streaming-nytt: Mars er en spesielt god måned
  7 ÅR SIDEN