Gal Gadot går fra Wonder Woman til sagnomsuste dronning Kleopatra

Mens andre runde med Gal Gadot som superhelt i «Wonder Woman 1984» forhåpentligvis nærmer seg kinolerretet til jul, har hun takket ja til å reise langt tilbake i historien.

Publisert:
Gal Gadot skal nå spille den egyptiske dronningen Kleopatra i en ny storfilm.

Og det gjør hun i selskap med «Wonder Woman»-regissør Patty Jenkins - som skal ha regiroret. Sammen med en kvinnelig manusforfatter, Laeta Kologridis, skal de ta for seg historien om den egyptiske dronningen Kleopatra, melder Variety.

Dermed følger israelske Gadot i fotefaret etter divaer som stumfilmstjernen Theda Bara i 1917, 1930-tallets store stjerne Claudette Colbert i 1934 og ikke minst Elizabeth Taylor i 1963 – i det som tegner til å bli den fjerde storfilmen om Kleopatra.

Gal Gadot i scene fra «Wonder Woman 1984», som skal ha premiere til jul.

Da Taylor spilte den egyptiske dronningen i et voldsomt kostymedrama holdt filmselskapet 20th Century Fox på å gå konkurs: 1963-utgaven av «Cleopatra» ble med 31 millioner dollar i produksjonskostnader datidens dyreste film.

LES MER:

Slik blir filmhøsten og dette kan du glede deg til

Det gikk også gnistrende for seg mellom Elizabeth Taylor og hennes motspiller Richard Burton som Marcus Antonius: De forlot sine respektive ekteskap og giftet seg med hverandre – til stor skandale.

Sist gang Hollywood tok for seg historien, var i storfilmen «Cleopatra» fra 1963 med Elizabeth Taylor.
1963-utgaven av «Cleopatra» ble med 31 millioner dollar i produksjonskostnader datidens dyreste film.

Filmselskapet Paramount Pictures skal ha vunnet kampen om Kleopatra-prosjektet, ifølge Variety angivelig i konkurranse med Apple, Universal, Warner Bros. – og også Netflix.

LES MER:

Disse nyhetene kommer på Netflix og HBO i oktober

2020-tallets tolkning av Kleopatras skjebne føres i pennen av manusforfatteren Laeta Kologridis, som har filmer som «Alexander» og «Shutter Island» og TV-serien «Altered Carbon» på CV-en.

Publisert:

Topper kinolistene samtidig som den har strømmepremiere

Samtidig som «Wonder Woman» topper den norske kinolisten akkurat nå, setter den spreke superhelten kursen mot HBO Nordic.

Publisert:
  • NTB