Ny regel: Du får bare kjøpe to festival-øl av gangen

Under Mablis musikkfestival får du bare kjøre to enheter av gangen. Det har Stavanger kommune bestemt.

De nye reglene gjaldt under Bieber-konserten og på Mablis-festivalen i helga.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Fredag starter Mablis musikkfestival i Vålandskogen i Stavanger. Artistene Janove Ottesten og Thomas Dybdahl er ikke det eneste som er nytt for festivalen. Nytt for året er også at arrangøren kun får selge to øl av gangen til dem som kommer til festivalbaren.

– Det blir spennende å se hvordan denne regelen vil fungere for oss. I fjor fikk vi selge fire enheter av gangen, sier festivalsjef Eirin H. Sandstad til Byas.

Følg Byas.no på Facebook!

Lengre køer?

Under fjorårets Mablis fikk festivalgjengere kjøpe opp til fire enheter hver hver gang de besøkte en av barene. Den nye regelen skal etter planen gjøre det lettere å kontrollere at folk ikke får for mye drikke. Den kan også fort føre til at køer blir lengre.

Det er ikke nødvendigvis slik at den som står i kø skal kjøpe alkohol utelukkende til seg selv, men også til andre.

– Frykter dere lengre køer?

– Vi har godt bemannede barer og flere mulige utsalgssteder. Denne regelen må vi forholde oss til. Dette skal vi ta på strak arm, sier festivalsjefen.

Nå kommer altså ikke dette til å bli et vanlig syn på festival lengre.

Blir kontrollert

Sverre Skårland, som er seksjonsleder i skjenkekontrollen, bekrefter overfor Byas at den nye regelen har trådt i kraft. Videre sier han at 2-øl-regelen er noe skjenkekontrollen kommer til å påse at blir fulgt.

– Denne regelen gjaldt også under Den store Sommerfesten på Forus travbane hvor blant annet Bieber opptrådte onsdag. Det fungerte helt flott der, sier skjenkekontroll-lederen.

Han tror ikke den nye regelen vil medføre frustrasjon.

Det har ikke lyktes Byas å få kommentarer fra Stavanger kommune.

Mer fra Byas:

Publisert: