Greta Thunberg på Vogue Scandinavias første forside

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg pryder forsiden til det nye motemagasinet Vogue Scandinavia og tar samtidig et kraftig oppgjør med moteindustrien.

Publisert:
  • NTB
Klimaaktivisten Greta Thunberg er å finne på den første framsiden til motemagasinet Vouge Scandinavia. Her er hun avbildet i Lappland i Sverige tidligere i sommer.

Thunberg har selv publisert et bilde av omslaget på sin Instagram-konto og kommer i samme innlegg med krass kritikk av hvordan motebransjen påvirker klimaet negativt.

– Motebransjen er en stor bidragsyter til klimakrisen og den økologiske krisen, for ikke å snakke om dens innvirkning på de utallige arbeidere og lokalsamfunn som blir utnyttet rundt om i verden for at noen skal kunne glede seg over mote som raskt endres og som mange ser på som engangsartikler, skriver hun i innlegget.

LES MER:

KOMMENTAR: Trenger du virkelig det sugerøret?

Videre advarer Thunberg mot at kampanjer, der kles- og moteselskaper bruker store beløp på å presentere seg som blant annet bærekraftige, klimanøytrale og etiske, i bunn og grunn er «grønnvasking».

LES MER:

Slik inspirerer Rachel flere til å velge vegansk mat

LES MER:

Vil gjøre det billigere å velge bort kjøtt

Ifølge Expressen skriver motemagasinet også i en pressemelding at 18-åringen deler bladets verdier om bærekraftig livsstil og miljøvern, og at klærne som Thunberg har på seg, er laget av bærekraftige, resirkulerte materialer.

– Du kan ikke masseprodusere mote eller konsumere «bærekraftig» slik verden er skapt i dag. Det er en av mange grunner til at vi trenger en systemendring, skriver Thunberg videre i innlegget.

Publisert:

Trenger du virkelig det sugerøret?

KOMMENTAR: 3. juli vil engangsartikler av plast slik som sugerør, plastbestikk og plasttallerkener bli forbudt i Norge. Da jeg leste dette, ble jeg påminnet en hendelse fra den lille landsbyen Moalboal i Filipinene tre år tilbake.

Oppdatert: