Fantasysuksess utkommer omsider på norsk – rett før Netflix-premieren

Denne uken utkommer første bok ut i Leigh Bardugos såkalte «Grisja»-trilogi ut på norsk – tre måneder før TV-dramatiseringen blir å se på Netflix.

Publisert:
  • NTB
«Shadow & Bone»-gjengen, med Jessie Mei Li som heltinnen Alina Starkov i buksedrakt i midten.

Det er Gyldendal som utgir Bardugos debutroman fra 2012 med den norske tittelen «I lysets makt». Boken er hittil oversatt til 52 språk, og utgitt i 40 land.

Bokens originaltittel «Shadow & Bone» er også navnet på strømmetjenestens kommende, åtte episoder lange serie med desemberpremiere. Den bygger på hele «Grishaverse»-trilogien, samt på de to bøkene i Bardugos serie «Six of Crows», som foregår i samme univers.

LES MER:

Dette er nyhetene hos Netflix og HBO i september

Heltinnen Alina Starkov er en av mange foreldreløse, fattige ungdommer i landet Ravka. Hun får vakt en urgammel kraft i seg til live når hun og bestevennen Mal trues på livet. Dermed blir hun bragt til landets magiske elite, Grisjaen.

De som skal bringe romanheltinnen Alina til skjermene er ifølge Deadline Eric Heisserer, som skrev manus til storsuksessen «Bird Box» og Shawn Levy, som sto bak «Stranger Things».

«I lysets makt» ble den norske tittelen på «Shadow & Bone», som også blir navnet på den kommende Netflix-serien.
Serien vil bli radikalt annerledes enn bøkene. Men på en fantastisk måte.
Leigh Bardugo Forfatter

Forfatteren selv er om bord på produsentsiden, og har fulgt på med flere romaner fra samme univers – opprinnelig inspirert av gamle dagers Tsar-Russland. Hun sier dette om filmatiseringen, som akkurat var ferdig innspilt i februar da koronaen kom:

– Serien vil bli radikalt annerledes enn bøkene. Men på en fantastisk måte, omtrent som en fan fiction med stort budsjett.

Publisert:

Den nye TV-versjonen av Tolkiens univers får tittelen «Maktens ringer»

Nå har Amazons video- og strømmetjeneste Prime Video avslørt navnet for den kommende TV-serien i flere sesonger bygget på J.R.R. Tolkiens univers.

Publisert:
  • NTB