Rapperen Bvis (36): – Det er bra at det kommer friskt blod i Stavangers urbane miljø

Rapartisten Bvis (36) kom i år ut med sitt første, egne album. På fredag skal han ha konsert på Tou Scene.

Publisert:
Bvis (36) og $lakke Macca (20) er i to forskjellige rap-generasjoner, men på fredag skal de ha konsert sammen.

Men der skal han ikke stå alene.

Den erfarne Stavanger-rapperen har invitert med seg de ikke like erfarne artistene i det unge hiphop-kollektivet «Just Lucid», for å skape show sammen.

– Kult med samarbeid

– «Just Lucid» dukka opp på radaren min da jeg lette etter noen som kunne varme opp for «Hemmelig Sekt» på Sportscaféen i fjor. De hadde god kjemi, var flinke og hadde et bra show.

Det sier Bvis, eller Martin John McKie, som han egentlig heter. 36-åringen så en lidenskap i de unge lovende, og dette ville han ha med på sin konsert også.

– Det er kult for både den yngre og eldre generasjonen av rappere i byen at vi kan bygge broer og samarbeide. Det er også bra for oss som har vært i gamet en stund, at det kommer friskt blod i det urbane miljøet. Vi får mer lidenskap når det kommer noen nye å konkurrere mot, forteller McKie.

Blitt spilt på P3

Stavanger-kollektivet «Just Lucid» består av åtte unge artister. Der finner vi blant annet Marcus Jekteberg (20) og Thomas Meling (19), eller $lakke Macca og Just A Random, som er artistnavnene.

Kompisene har begge holdt på med musikk i over ti år allerede. Sommeren 2018 bestemte de seg for å starte opp et rap-kollektiv sammen.

Thomas Meling (t.v.) og Marcus Jekteberg er guttene bak «Just Lucid».

– Det som er dårlig med Stavanger, er at det er så mange vil jobbe alene, og tenker «fuck alle andre». Derfor ville vi lage noe sammen, så unge rappere kunne samarbeide og hjelpe hverandre, sier Jekteberg.

I 2018 kom $lakke Macca, Just A Random og Siddis, en annen i kollektivet, ut med singelen «Fyre». Denne ble spilt på P3, og dette var veldig kult for kollektivet.

– Det var skamkjekt!, sier Meling.

– Da begynte liksom ting å gå litt framover også, sier Jekteberg.

– Ja, vi kjente det med en gang den var ute. Vår første sang som Just Lucid, også endte den på P3! Det var litt sånn «wow», legger Meling til.

LES OGSÅ:

LES MER:

Izabell og STVG-Kartell ute med ny låt: - Den handler om alt som er giftig, men også fint

– Bra, men ukjent

Stavangers urbane musikkmiljø er større enn det mange kanskje tror. Begge guttene i Just Lucid mener at det fortsatt er en lang vei å gå før Stavangers rap-miljø er satt på kartet.

– Jeg har vært i Bergen nå i et år, og der ligger de langt, langt foran oss. Vi har jo Isah, han har gjort mye for Stavanger-rappen. Men det er ikke nok for å lage byen, liksom, sier Jekteberg.

– Jeg synes det er mye bra, men og mye uoppdaget. Jeg vet om dritmange som lager musikk, men de kan ikke noe om markedsføring. Dermed sitter på de på bra greier som ingen hører. Så jeg synes Stavangers urbane musikkmiljø er bra, men ukjent, konkluderer Meling.

– Hva skal til for å bli mer kjent, da?

– Jeg mener at folk bør gjøre som oss. Ikke vær bastant på å være alene, men samarbeid med andre artister. Innstillingen «Jeg er kanskje ikke best, men jeg vil jobbe med andre for å bli bedre» er god, sier Jekteberg, og legger til:

– Nå har vi jo Bvis på laget, og han har mye erfaring innen markedsføring, samt en del kontakter her i Stavanger. Det tror jeg er mye til hjelp, og for min del har han vært en slags mentor.

Samarbeidet med Bvis har hjulpet de unge rapperne mye på veien.

– Et frø som ikke har fått nok vann

Det er allerede en del konkurranse om oppmerksomhet i byen blant rapperne, og Bvis sier at det er vanskeligere å skille seg ut i dag.

– På noen måter har de det lettere enn oss, siden de kan poste musikken sin på nettet, også kan den spres på den måten. Samtidig kan alle gjøre det. Det er flere om grøten nå i forhold til før, og med en gang noe blir lettere så kommer det nye utfordringer.

På tross av konkurransen, er Just Lucid-gjengen stort sett positiv til nye talenter.

– Jo flere, jo bedre. Da er det større sjanse for å få oppmerksomhet også, sier Meling.

– Men, det dukker jo opp nye rap-artister hver dag. Jeg vil ikke ødelegge noen drømmer her, men alle kan jo ikke være rappere, da kommer det jo ingen på konsert, innrømmer Jekteberg.

På det avsluttende spørsmålet om hvordan de kan beskrive dagens urbanmiljø i Stavanger, kommer det et noe poetisk svar fra 20-åringen.

– Det er som et frø som ikke har fått nok vann. Men om ti år kan det blomstre, og bli en... tulipan eller noe, sier han, og får kompisen til å le.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Ansatte i Hall Toll går til sak mot Heidi’s Bier Bar

LES MER:

Feststemning i Vågen: - Skikkelig sommervibes

Publisert:

Hiphop-legende kommer til Stavanger: – Veldig fett

Den verdenskjente, Grammy-nominerte rapperen Ken Ring skal ha konsert på Checkpoint Charlie i Stavanger.

Publisert: