#juledrøsen med Rune Bjerga: Dette er hans beste minne fra året som har gått

Vi har stilt Rune Bjerga 13 spørsmål om jul.

Publisert:
Rune Bjerga er klar for jul.

Komiker Rune Bjerga er et kjent fjes for de fleste. I fjor solgte han ut DNB Arena med standup-showet sitt «Bjerga on ice» og tidligere i år fikk han hele fylket til å le da han etterlignet Gjert Ingebrigtsen. Da tok til og med hovedpersonen selv kontakt!

I år tar Byas en prat med flere kjente og ukjente personligheter fra Rogaland om deres forhold til jul. Tidligere har vi snakket med Paradise-Ingrid, men nå er det altså Bjerga som står for tur.

Hva er ditt beste minne fra året som har gått?

Svigermor er friskmeldt etter en knallhard runde etter sykdom. Det er det aller kjekkeste i år. Ellers er et uslettelig minne den korte dialogen jeg hadde med minstemann på 2 år en kveld jeg skulle legge ham.

Meg: Nå må du legge deg, Magnus.

Magnus 2 år: Hæ? Seriøst?

Hvordan feirer du jul?

Rimelig tradisjonelt. Familien samles, svogeren min kommer som alltid med for kort dressbukse, god mat på bordet, alle sorter kaker og ungene er pakkeansvarlige. Alltid kjekt.

Hvordan feirer du jul i år?

I år blir det feiring med familien fra byen og landet hjemme hos oss på Våland i Stavanger. Det blir kjekt. Men jeg skal også bruke litt tid av julaften til å være “grøtansvarlig” på det fantastiske  arrangementet “Aktiv jul” i Sørmarka Arena for de som trenger det mest.

Julemat og julegaver ikke er en selvfølge i ethvert hjem. Det finnes familier som ikke har råd til det vi andre tar for gitt. Det blir givende. 

Didrik Hovind og Turid Especik lager stor julefest i Sørmarka Arena. Der skal også Rune Bjerga være med.

Hva får deg i julestemning?

Det er veldig kjekt at hun eldste her ennå tror så intenst på julenissen, alver og slikt. Hver morgen – før hanen og bossbilen galer, står hun opp og løper inn i tv-stua for å se hva som er i pakkekalenderen, før hun løper ned for å se hvilken sprell rampenissen har utført i løpet av natta.

I går hadde han tatt blå konditorfarge i melken. Hun gikk fem på. Det ble to store øyne. Utrolig kjekt å se hvor begeistret hun er. Hadde bare barna våre på 2 og 6 trodd på dette like mye som moren…

Bjerga synes det er kjekt at hun eldste tror på nissen.

Hva ønsker du deg til jul?

At Trump plutselig tvitret: Halla folkens. Nok er nok. Jeg har faktisk bare kødda med dere. Vet at jeg har dratt det aaaaalt for langt, men det var jo så gøy. Artig å se på reaksjonene deres. Men slapp bare av. Alt er bare tull og tøys. Jeg vet jeg er for dum til å være president. Men jeg bare måtte…

Samt en elektrisk oppladbar skrutrekker.

Hva spiser du på julaften?

God frokost med familien om morgenen. Det blir pinnekjøtt og riskrem om kvelden. Før i tiden var det mormor sin juletorsk. Helt fantastisk. Men en gang prøvde de seg med lutefisk. Da låste jeg meg inn på gutterommet og truet med å rømme. Da var jeg 32 år.

Rune Bjerga spiser pinnekjøtt på julaften.

Hvilket antrekk kjører du på julaften?

Strømper fra Gucci. Boxershorts fra Louis Vuitton. Belte fra Prada.  One piece fra Pia Tjelta.

Hva er den beste julegaven du har fått?

To små fantastiske barn.

...og den verste?

Faktura fra en rørlegger.

Beste juleminne?

De er mange. Men alltid et høydepunkt å bli med morfar ned til fisketorget for å plukke ut juletorsken.

Et av årets beste juleminner for Bjerga er å være med morfar til fisketorget for å velge juletorsken.

…og verste?

Uten tvil da gårdbruker-onkel-Terje i Egersund ikke fant julenissekostymet i julestresset og bestemte seg for å improvisere et år...

Han tok da på seg et veldig skittent og oransje regntøy med fjoslukt, en mopp med skaft ble til skjegg, en gammel felleskjøpet-caps og krydret det hele med en skitten høyballesekk med gavene oppi. Så kom han inn i rommet å skrek: JAVEEEL, KOR E DOKKÅR ALLE ONGANE?

Vi brukte ca en time etter den seansen på å plukke altererte barn ned fra lysekronen.

Dersom du fikk feire jul med en kjendis - hvem hadde du valgt, og hvorfor?

Jeg ville aldri ha feiret jul med en kjendis. Jeg vil feire jul med familien min. Men dersom ble tvunget hadde jeg valgt Eyvind Hellstrøm til å lage mat. Bård Tufte og Atle Antonsen skulle underholdt og Kurt Nilsen skulle sunget et par julesanger. Morten Abel skulle ha fiffet oss opp med den nye kles-kolleksjonen sin, Jan Thomas skulle ha fikset reste-håret mitt og Frank Løke skulle vært juletre. Eller Trump. En av dem.

Bjerga mener Løke eller Trump hadde gjort seg godt som juletre.

Har du noen nyttårsforsett? I så fall, hva består de av?

Har ingen. God jul til dere alle 😁

Publisert:

#juledrøsen med Paradise-Ingrid: Denne kjendisen vil hun helst feire jul med

Vi har stilt Ingrid Aguiluz 13 spørsmål om jul! Her forteller hun hva hun foretrekker å spise, årets høydepunkt og hvilke nyttårsforsett hun har - eller ikke har.

Oppdatert: