Andre runde «Hjem til jul» blir koronafri sone: – Vi trenger denne serien nå

Denne julen skal «Hjem til jul»-seerne som henger med fra første runde med den norske Netflix-serien få vite hvem som ringte på døren til Johanne. Det lover regissør Per-Olav Sørensen.

Publisert:
  • NTB
Mer julekos og juleforviklinger for Johanne, spilt av Ida Elise Broch, i andre sesong av «Hjem til jul» på Netflix.

– Svaret på det er ja. Men det er selvfølgelig mulig vi bruker situasjonen videre til nye overraskelser i sesong to, sier Sørensen lurt.

For første sesong av Netflix-suksessen sluttet med en cliffhanger som nok ertet på seg en del seere, der skjermen går i svart i det hun åpner døren.

– Vi diskuterte denne slutten lenge, og ja – jeg vet om en som kastet en tallerken i veggen!

LES MER:

Dette er nyhetene hos HBO, Netflix og Disney+ i desember

Mer julekos og juleforviklinger for Johanne, spilt av Ida Elise Broch, i andre sesong av «Hjem til jul» på Netflix.

Prøver ny jul

– Med en slik slutt, var det hele tiden planlagt en sesong to?

– Nei, egentlig ikke. Oppgaven var én sesong, men kanskje lå det i bakhodet et sted for mange av oss. Men slik som dette har utviklet seg med en sesong to, virker det ikke som om slutten var så ille. Snarere tvert imot.

LES MER:

Ønsker advarsel på «The Crown»

«Hjem til jul», som var den første norske originalserien på strømmetjenesten, ble en stor seersuksess med historien om Johannes jakt på kjærligheten. 18. desember er det duket for mer romantiske forviklinger. Som det heter i omtalen:

«Når familien og verden rundt henne faller sammen, hvordan kan hun fortsatt tro på genuin og evigvarende kjærlighet? Finnes den egentlig, og vil hun finne den ene å ta med hjem til jul i år?»

Vi får svar på hvem som ringte på døra til Johanne, spilt av Ida Elise Broch, i andre sesong av «Hjem til jul» på Netflix.

Koronafri sone

Opptakene til sesong to startet før pandemien kom, så det var ingen problemstilling når det gjaldt om man skulle ha med samme gjengen med skuespillere.

– Men vi diskuterte selvfølgelig mye hvilke karakterer som skulle ut, hvem som skulle med videre, og hvem vi skulle presentere som nye. Vi visste at Johannes familie måtte med, vi ville beholde vennene på jobben, og selvfølgelig samboeren Jørgunn. Alle andre var oppe til vurdering, sier Per Olav Sørensen.

LES MER:

Nettsalget har økt i koronaperioden, men ikke i Rogaland

Jørgunn spilles av artisten Gabrielle, og nå har «Hjem til jul» ryddet plass til en artistkollega av henne – selveste Dagny.

– Gabrielle gjorde en super audition foran den første sesongen og vi er veldig glade for at vi tok sjansen på henne som Jørgunn. Og da Dagny prøvefilmet før sesong to, synes vi at hun passet fint som den nye sykepleieren Line. Så de har begge fått roller etter gode prøvefilminger.

Mer julekos og juleforviklinger for Johanne, spilt av Ida Elise Broch, i andre sesong av «Hjem til jul» på Netflix.

Mot alle odds

– Har koronaen påvirket andre sesong av «Hjem til jul» på noen måte når det kommer til handlingen?

– Nei, serien er koronafri sone. Vi hadde gjort alle uteopptakene før koronaen kom og landet ble stengt ned. Så vi måtte fortsette koronafritt da vi gjorde interiørene, forteller Per-Olav Sørensen til NTB.

LES MER:

Nok å ta av når man skal kåre årets nyord

Innspillingen ble først satt på vent i de første, kaotiske ukene i mars. Per Olav Sørensen sier filmlaget var usikre på hva som ville skje i starten av april.

– Men vi regnet oss bakover fra en desemberpremiere og fant ut at vi måtte starte opptak igjen senest i juli for å rekke denne julen. Det ble etter hvert en god plan, siden Norge hadde bra kontroll på viruset i juli. Så mot alle odds gikk dette bra.

Familie og hygge

Regissøren røper at det er mange som venter på Johanne. På spørsmål om vi trenger mer feelgood nå, svarer han nemlig:

– Jeg vet i alle fall at vi har fått tusenvis av meldinger fra hele verden av «Hjem til jul»-fans som sier akkurat det. De trenger denne serien nå.

Mer julekos og juleforviklinger for Johanne, spilt av Ida Elise Broch, i andre sesong av «Hjem til jul» på Netflix.

Netflix har beskrevet serien som «et varmt teppe», og nå kan snart seerne hylle seg inn i det – når det stunder mot en julefeiring der strenge koronaregler fortsatt må følges og vi kan drømme oss bort i scenene vi får se i «Hjem til jul».

LES MER:

Idol-vinner Mari (16) klar med julelåt: – Litt skummelt fordi jula betyr så mye for meg

Selv vanker det ingen «revolusjonerende jul» på Per-Olav Sørensen.

– Familie og hygge er fokus. Jeg pleier å gjennomføre to julekonserter hver desember, en stor veldedighetskonsert på Parkteatret i Moss, og en privat for venner. I år må vi dessverre droppe begge to, men jeg håper vi kan gjennomføre dem i 2021.

Publisert:

Dagny med på «Hjem til jul»-moroa

Det nærmer seg ny sesong av den norske Netflix-serien «Hjem til jul». Med på andre sesong ut er nykommerne Edward Schultheiss, Hermann Sabado og artisten Dagny Norvoll Sandvik.

Oppdatert: