Kultur

Eurovision er kanskje avlyst – men låtene strømmes likevel

Strømmetjenesten Spotify kan melde hvem som er Eurovision-favoritten blant lyttere verden over i tiden da det egentlig skulle være musikkfest i Rotterdam.

Publisert:
 • NTB
Artisten Ulrikke Brandstorp fremfører sin låt Attention under generalprøven til finalen i Melodi Grand Prix i Trondheim spektrum.

Årets Eurovision Song Contest ble avlyst, men interessen for låtkonkurransen er langt fra død. Det viser Spotify sin oversikt over strømming av Eurovision-låter mellom 26. februar, da den offisielle Eurovision 2020-spillelisten ble lansert på Spotify, til 10. mai 2020.

 • Følg Byas på Facebook!

Island troner på den globale topplisten med låten «Think About Things» av Daði Freyr Pétursson. Den islandske artisten er ikke bare strømmefavoritt hjemme, men også i land som England, Australia, Italia og Frankrike.

På andreplass over globale Eurovision-favoritter kommer Litauens bidrag, «On Fire» med The Roop, mens tredjeplassen er det tyske Ben Dolic som har, med låten «Violent Thing». På denne listen kommer Norge på femteplass.

Mest strømmet av årets Eurovision-låter her hjemme er imidlertid vårt eget bidrag med Ulrikke Brandstorp, låten «Attention».

Spotify har også sett på de mest strømmede Eurovision-sangene gjennom tidene. Det er kanskje ingen stor overraskelse at Sverige troner her – med hele fire av totalt ti sanger.

LES MER:

Spotify med ny funksjon for betalende kunder

«Euphoria» av Loreen topper, etterfulgt av Måns Zelmerlöw med «Heroes». Deretter følger «Arcade» med Duncan Laurence (Nederland) på tredjeplass. Inn på fjerdeplass kommer et nytt svensk bidrag, nemlig Abbas «Waterloo» – før «Toy», med israelske Netta, avslutter topp fem.

Tyskland og Danmark står for plass seks og sju, med henholdsvis «Satellite» (Lena) og «Only Teardrops» (Emmelie de Forest).

På sjuendeplass finner vi det eneste norske bidraget, «Fairytale» av Alexander Rybak. Portugal (Salvador Sobral med «Amar Pelos Dois») og Sverige (Carola med «Fångad av en stormvind») avslutter topp ti.

Publisert:
 1. Eurovision Song Contest
 2. Strømming
 3. Spotify

Herman Flesvig kaller det «beklagelig» at så mange hører på musikken hans

Humorkongen Herman Flesvig (28) er høyt på topplistene for 2020 hos både Spotify og YouTube med musikken fra «Førstegangstjenesten» – og det synes han dels er «beklagelig».

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  19-åringen ble sommerens mest strømmede norske artist
  1 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  Spotify: Spår at disse låtene blir lyden av sommeren 2021
  4 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  Klarer holde på sitt unge publikum
  3 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  Tix viser frem ny låt lørdag: – Jeg ser hva det norske folk trenger
  9 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  Slipper ny headliner for Utopia 2021
  10 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  Utopia røper første headliner til 2021
  1 ÅR SIDEN