Legene sa at Julie (27) aldri kom til å bli frisk igjen. Nå har hun gitt ut sitt første soloalbum

– Når du holder på å miste synet, så sier det seg selv at det er på tide å roe litt ned, sier Stavanger-artisten.

Publisert:
Det var ikke selvsagt at Julie Enger Børresen (27) skulle komme i mål med albumet som ble sluppet i dag, fredag.

«Liv og helse kommer først», er et velkjent uttrykk.

Likevel kan det være en vanskelig balansegang. Spesielt dersom du er vant til å leve med plagene og stadig presse deg selv.

Slik var hverdagen for Julie Enger Børresen fra Stavanger, som går under artistnavnet LULI.

Fredag lanserte hun sitt første soloalbum «Bare et menneske». Her kommer erfaringene fram.

«Push it to the limit»

– Legene sa at jeg aldri kom til å bli frisk, sier Børresen.

Migrenen var der hver dag. På grunn av dette fikk hun i perioder dårlig og flakkende syn. Når hun kjente at kroppen var i ferd med å svikte, var løsningen å pushe seg hardere.

Hvordan skulle hun ellers komme i mål med alt hun hadde på timeplanen?

LES MER:

Knut levde drømmelivet, men på innsiden hadde han det vondt

LES MER:

Da Vanary måtte avlyse turneen sin, fant de en annen måte å holde liv i musikken

Legene mente symptomene lignet ME. Børresen var utmattet og kroppen gikk i shutdown. Hun fikk tabletter, men den da 21 år gamle jenta var fast bestemt på at det måtte finnes en annen utvei.

– Når du holder på å miste synet, så sier det seg selv at det er på tide å roe litt ned, sier Børresen og forsetter:

– Derfor måtte jeg endre livsstil og ta mer hensyn til meg selv. Det handler om å spise regelmessig, trene og bevege seg. Pleie de gode relasjonene og ikke minst: Jobbe med noe du synes er gøy.

27-åringen går under artistnavnet LULI som kommer av kallenavnet hun hadde som barn.

Lytt og spør

Fredag 19. februar er en merkedag for 27-åringen. Det store musikkprosjektet er dratt i land. Hadde hun gitt blaffen i signalene til kroppen, er det ikke sikkert at albumet hadde vært ute i dag.

Hun er tross alt bare et menneske, akkurat slik som tittelen på albumet tilsier.

– Vi har alle tanker og følelser som bobler over i blant. Og det må være greit, men det må også være greit å be om hjelp når man trenger det. Dersom man ikke har det bra, er det mange der ute som kan hjelpe deg, sier Børresen.

Mange av låtene dukket opp i hodet og havnet på papiret da Børresen studerte ved Lillehammer Institute of Music Production & Industries (LIMPI). Hun var blant 48 av 400 søkere som kom inn på prestisjestudiet, opprettet av kjente bransjenavn som artist Espen Lind, produsent Amund Bjørklund og Tor Erik Hermansen i Stargate.

Stavanger!

Børresen er vant til å ha mange folk rundt seg. I 10 år var hun en del av bandet Frk. Fryd. Overgangen fra å sitte komfortabelt og trygt bak et trommesett, til å bli den som sto alene midt i rampelyset, var stor.

– I bandet hadde vi konkrete oppgaver, men nå er det plutselig jeg som har ansvaret. Det var mange avgjørelser og valg som skulle tas underveis i produksjonen av albumet. Av og til fikk jeg høre at «dette er det du som må bestemme», som alltid var like overraskende, sier hun lattermildt.

Frk. Fryd øver i 2011. Fra venstre: Elise Andersen (gitar/kor), Caroline Saxegaard Ekeli (vokal), Julie Enger Børresen (slagverk) og Embla Heskestad Jagdum (bass/kor).

27-åringen var tydelig på at albumet skulle være «stavangersk». Derfor inviterte hun Izabell og Kapteinen til å være med på to av låtene.

– Izabell er ekstremt god på tekst. Hun er ærlig og får fram gode temaer på en kul måte. Kapteinen er veldig god på improvisasjon og lage melodier. Begge bringer med seg noe nytt hvor vi kan spille hverandre gode, sier Børresen.

LES MER:

Astrid Smeplass spiller Askepott i norsk storsatsing

LES MER:

Vennegjeng startet festival i Oslo, til sommeren kommer den til Stavanger

Finne balansen

I dag kan det gå måneder før hun får migrene. Kjenner hun den komme snikende, er hun rask med å roe ned og legge fra seg det hun har i hendene.

Grepene har gitt henne en stor helsegevinst, men ikke minst: Et album.

Det har hun gitt ut gjennom sitt eget plateselskap, Artist Balance.

– Jobber du innenfor et kreativt yrke, som for eksempel musiker, er det alltid noe å gjøre. Du kan alltid jobbe med en låt eller en tekst, men det handler om å finne en balanse, avslutter hun.

Publisert:

Fire av fylkets største talenter forener krefter

En digital konsertopplevelse «ulikt noe annet du har sett før», lover regissør Martin Bremnes. Fire unge, lovende artister fra Stavanger skal opptre direkte på stream, noen for aller første gang.

Publisert: