Kultur

11 kjappe med Imitating Aeroplanes

Til uka kommer «supergruppa» til Stavanger.

Publisert:
 • Tone Pedersen
  Tone Pedersen
Imitating Aeroplanes spiller på Tou Scene onsdag 22. november.

Imitating Aeroplanes består av kompisene Tord Øverland Knudsen og Marius Drogsås Hagen. Det var noe kjent med dem, sier du?

Ja, Tord drar du kanskje kjensel på som «han norske» i The Wombats, mens Marius har bakgrunn fra Team Me. Og denne fusjonen har blant andre gjort at ordet «supergroup» har hengt relativt løst i internasjonale medier. Ikke rusk, altså.

Neste uke spiller de på Tou Scene - og vi har i den anledning tatt en kjapp prat med Marius Drogsås Hagen.

Følg Byas.no på Facebook!

 • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

– Ja, «supergroup»! Hva tenker du om det?

– Ah, det er jæ*** kleint synes jeg, men folk trenger kanskje noe knagger. Det er jo basert på at Tord spiller i et kjent band som har hatt kjempesuksess, og så har jo jeg turnert en masse med Team Me, sier en relativt beskjeden gutt fra Elverum.

Men selv om bandet er nytt, har gutta spilt og skrevet butikk sammen siden de bare var små artistfrø. De laget til og med sin første demo-kassett (ja, kassett!) sammen på midten av 90-tallet en gang.

– Ja, vi går kjempelangt tilbake. Vi er jo fra Elverum begge og begynte tidlig å eksperimentere med elektronisk musikk med harddiskrekorder og de nerdegreiene der. Etter hvert begynte vi jo å spille i forskjellige band, og Tord bodde jo i Liverpool i 13 år. Men da han flyttet tilbake for ett år siden var det helt naturlig for oss å gå sammen.

Og i høst tok barndomskompisene steget fra kassett til proff plate - og slapp debutskiva til Imitating Aeroplanes, «Planet Language».

Sjekk ut debutsingelen «Hourglass» her:

1. Beskriv deg selv med tre ord?

Glemsk, musikalsk, raus! Skal jeg ta for Tord også? Ja, han er glemsk han også, men egentlig er han ganske strukturert, i alle fall mer enn meg. Han har litt OCD. Og han er snill!

2. Hvordan begynte du med musikk?

Sånn det ofte starter: ved at du har foreldre som spiller mye musikk hjemme. Mamma har alltid vært glad i one hit wonders og 60-tallspop, med utrolig enkle og catchy melodier som barn fort liker. Så begynte jeg etter hvert å spille instrumenter, men det var nok Greenday som fikk meg til å ville spille gitar, med den der «Basketcase»-låta , og så syntes jeg jo at han vokalisten var kul med grønt og blått hår og klistremerker på gitaren!

LES OGSÅ:

LES MER:

Sangen til UiS-student Anders (22) forveksles med Kygo

LES MER:

Neste år har Folken 30-årsjubileum: – Vi håper å gi masse tilbake til byen!

3. Beste konsertopplevelse?

Det må bli Bergen, på Landmark med et amerikansk band som heter Deerhof. Det er det villeste jeg har sett noen gang! Jeg og en kompis var så fan av bandet at vi dro ens ærend fra Oslo til Bergen for å se dem, og det var så intimt på liten scene - og i tillegg er de jo kanskje et av verdens beste liveband.

4. Verste?

Ah, det var Team Me-konserten på Blindern i 2011. Da spilte vi på en studentfest og det var ingenting som funka. Vi ble altfor fulle og alle andre var altfor fulle. Og med én gang konserten var ferdig tok festen helt fullstendig av, for da var alle så glad for at vi var ferdige og de kunne drikke og spille det de selv ville høre på. Hehe.

5. Stavanger/Sandnes-minne?

Det første som slår meg er jo Tou Scene, hvor jeg har spilt med Team Me , blant annet hadde vi en helt nydelig konsert der i 2015. Ellers er jo Stavanger for meg Sløtface. De har jeg vært så heldig å bli kjent med. Så her kommer en liten shoutout til Sløtface!

En liten shoutout til Sløtface!

6. Favorittband eller artist - og hvorfor?

Åh, det er så mye! Her vil nok svaret avhenge av dagsform og alt mulig, men jeg tror nok med Imitating Aeroplanes er det viktig å dra fram franske Air. De var en gamechanger for både meg og Tord tidlig på 2000-tallet, med sin blanding av organisk og elektronisk musikk. Som jo også vårt prosjekt i stor grad dreier seg om.

7. Guilty pleasure?

Ja, jeg har massevis! Hele tiden, alltid! Hvis folk prater drit om Justin Bieber har jeg lyst til å like det, liksom - så noen ganger er det litt på trass, for å poengtere at musikk er smak og behag og helt subjektivt. Man skal være ganske cocky og ballsy for å si at noe er rævva. Personlig synes jeg «Blackout»-plata til Britney Spears er gullgreier! Beste låta: «Gimme More»!

8. Hva gjør deg lykkelig?

God mat og skog! Gjerne sammen. Hvis man kan dra på fisketur og slenge noe ørret rett på panna med smør- da blir det ikke så mye bedre.

9. Hva provoserer deg?

Urettferdighet!

10. By eller bygd - og hvorfor?

Jeg liker det beste fra begge deler. Fra og til er helt perfekt! Jeg synes Oslo er fett fordi man får følelse av at man bor i en stor by, samtidig tar det bare ett kvarter å komme seg ut i marka.

11. Hvor er du og hva gjør du om 10 år fra nå?

Da sitter jeg i kjellerstua mi og spiser Grandiosa og skrur på synthesizere.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Henter inn komikere fra utlandet: – De har en annen type vinkling og humor

LES MER:

Stavanger-rapperen Abelone slipper singel med Kaveh

LES MER:

Matoma til Byas: – Jeg er en ganske anonym person, og liker ikke å stikke meg så mye ut

Publisert:
 1. Konsert
 2. Stavanger
 3. Tou Scene
 4. Musikk

Brødrene John og Sigbjørn Håland var på vei oppover med THE SHOCK!, men så ble det stille. Nå satses det elektronisk

Stavanger-bandet Nylenda er snart klar med både single-lansering og opptreden på by:Larm.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Ullandhaug-trioen Todesking lover ny musikk - og masse flammer!
  2 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  Møt fem lokale band og artister: – Det koker i Stavanger for tiden!
  4 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  Bandet til Mathias fra Tau er månedens urørt
  3 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Spellemann-nominerte Sløtface om Norge: – Vi håper de kan bli glad i oss her også
  4 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Jørn har i hele sitt yrkesaktive liv levd av å prate
  4 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Denne gjengen er større i Spania enn de er hjemme i Stavanger
  4 ÅR SIDEN