Mablis satser på et litt eldre publikum

I sitt fjerde år satser Mablis på et litt eldre publikum. Festivalen i Vålandskogen ser også på mulighetene for å vokse når kulvert-området ved E39 er ferdig.

Oppdatert:
  • Leif Tore Lindø
Fra Mablis i fjor. I år satses det på et noe eldre publikum, men det er bare snakk om små justeringer, understreker festivalsjefen.

– Vi går løs på det fjerde året med stor entusiasme. Nå har vi testet en del ting, vi vet hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Mablis er konfirmert, sier festivalsjef Birte Nettelhorst Bærheim.

Festivalen ble første gang arrangert i Vålandskogen i 2016. Mablis solgte 2424 billetter i 2018. Økonomien endte cirka i null, noe de er godt fornøyd med. Etter fjorårets festival spurte de publikum hva de likte og ikke likte med festivalen.

– Tilbakemeldingene var veldig gode, men folk har også mange forslag til forbedringer. Det er alt fra konkrete band de vil høre til muligheten til å kjøpe snop på festivalområdet. Disse tilbakemeldingene er nyttige for oss, for å drive festival er en blanding av enge ideer og magefølelse, og innspill og evnen til å lytte til publikum, sier festivalsjefen.

LES OGSÅ:

LES MER:

Labi (26) risikerte bot på 100.000 euro, endte opp med platekontrakt

LES MER:

Martin Garrix til Landstreff Stavanger 2019

LES MER:

Nytt bar- og utelivskonsept flytter inn i De røde sjøhus

Litt eldre publikum

En av konsekvensene av tre års evaluering er at hovedmålgruppa nå er litt eldre enn den var i 2016.

Fay Wildhagen kommer til Mablis 2019. Hun fikk sitt nasjonale gjennombrudd med debuten «Snow» i 2015.

– Vi gjør ingen dramatiske endringer. Det handler mer om små justeringer i bookingen, for eksempel. Mablis skal fremdeles jobbe for å trekke et ungt publikum, men noe av det vi har lært etter tre år er at publikummet vårt en litt eldre enn vi trodde de ville være, sier Nettelhorst Bærheim.

Rett bak der hovedscenen på Mablis har stått, blir det nå laget nye parkanlegg i forbindelse med kulverten på E39. Dette kan gi Mablis nye muligheter til å utvide festivalen i årene som kommer.

– Det er absolutt noe vi ser på. Vi må se med egne øyne hvordan dette blir når området er ferdig, men det vil definitivt gi oss nye muligheter. Vi kan vokse, og vi kan gjøre nye ting, både inne og ute, i årene som kommer. Målet er å øke kapasiteten på sikt.

Ny headliner

Siste artist ut til sommerens festival er Kurt Vile. Han er en av grunnleggerne av The War On Drugs og har som soloartist samarbeidet med artister som Courtney Barnett, Cyndi Lauper, Kim Gordon, John Cale og Warpaint. Under eget navn og sammen med sitt band, The Violators, gjester han Mablis 2019.

Kurt Vile er den ferskeste headlineren lansert til årets festival i Vålandskogen.

Den kritikerroste gitaristen og vokalisten slo for alvor gjennom i 2011 med platen «Smoke Ring for My Halo» og «Wakin on a Pretty Daze» i 2013. I 2018 slapp han albumet «Bottle It In». Rolling Stone Magazine kåret albumet til et av årets ti beste. Vile fikk også vind i seilene da Barack Obama listet sangen «One Trick Ponies» som en av sine absolutte favoritter fra året som gikk.

Flere gitartunge artister

Tidligere har Mablis sluppet fire navn til årets festival. Kvelertak er kjente for de fleste. Bandet fikk ny vokalist, Ivar Nikolaisen, i fjor sommer. BigBang kommer også til Vålandskogen. Øystein Greni & co. har 25 års rutine og spiller blant annet utsolgte konserter i Folken i desember hvert år.

Øystein Greni i BigBang kommer.

De to siste navnene er Boy Pablo og Fay Wildhagen. Sistnevnte fikk sitt nasjonale gjennombrudd med debuten «Snow» i 2015. Hun har vært en kritikerfavoritt siden, og i fjor kom oppfølgeren «Borders».

Bak artistnavnet Boy Pablo skjuler Nicolas Pablo Rivera Munõz seg. Han er en 1998-modell fra Bergen som ble kåret til «årets nykommer» på P3 Gull i fjor. Stjerneskuddet har allerede turnert i USA og Europa, og mange spår at han blir det neste store fra Norge.

Kvelertak lanserte ny vokalist, Ivar Nikolaisen, i fjor sommer.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Nå har festivalen i havgapet lansert sin første headliner

LES MER:

Du vet du begynner å bli voksen når du slutter å kjøpe disse tingene

LES MER:

Heidi’s til Stavanger: «Jeg tror det blir langt mer frydefullt enn sist gang vi ble invadert av tyskerne»

Publisert:
Oppdatert:

To uker til det braker løs: Slik ser Mablis-programmet ut

14. og 15. juni braker det løs i Vålandskogen igjen.

Oppdatert: