Kultur

Netflix og HBO vil stoppe deling av passord

Strømmetjenestene Netflix og HBO taper store penger på at folk byttelåner passord til kontoene sine. Nå vil strømmegigantene stoppe praksisen.

Publisert:
 • NTB

Strømmetjenestene går glipp av masse penger når folk deler kontoer. Dét vil de sette en stopper for! FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Flere store strømmetjenester og TV-kanaler går nå sammen for å få en slutt på at folk deler passord og låner bort kontoene sine til hverandre, skriver TV 2.

Det var Bloomberg som først skrev om saken, og ifølge nyhetsbyrået taper betal-TV-bransjen 6,6 milliarder dollar, om lag 60 milliarder kroner, i inntekter på grunn av passorddeling og piratkopiering i år.

 • Følg Byas på Facebook!

Det er ventet at inntektstapet kan vokse til over 9 milliarder dollar innen 2024. Selskapene søker derfor etter nye metoder for å lukke smutthullene som passorddelingen er.

Én løsningene kan være å kreve at kundene må bytte passord regelmessig, eller at de får kode sendt på mobilen for å fortsatt kunne se innholdet på de ulike strømmetjenestene.

Skulle ikke det være nok for å begrense passordsnyltingen, vurderer strømmetjenestene å kreve innlogging via fingeravtrykk.

I siste kvartalsrapporten opplyste Netflix at selskapet økte inntektene og at strømmetjenesten fikk 6,8 millioner nye brukere i tredje kvartal i år, skriver Yahoo finance.

LES OGSÅ:

LES MER:

Dette kommer hos Netflix og HBO i november

Publisert:
 1. Strømmetjenester
 2. Netflix
 3. HBO

Grande vil tvinge Netflix og HBO til å lage norske filmer og TV-serier

Kulturminister Trine Skei Grande (V) vil innføre krav om en norskandel hos strømmetjenestene Netflix, HBO og Amazon.

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Kjøper rettighetene til «Seinfeld»
  1 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  HBO setter opp prisen
  1 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  Disney+ flytter frem premieren
  9 MÅNEDER SIDEN
 4. AKTUELT
  Instagram og WhatsApp får nye navn
  1 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  Dropper gratis prøveperiode i Norge
  8 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  Netflix-serien får ikke en fjerde sesong likevel
  19 DAGER SIDEN