Slik blir høsten foran skjermen hos Viaplay

Julefeiring med Pørni og familien, et helt nytt konsept av Master Chef og filmen viet den store gulltransporten ut av Norge under andre verdenskrig. Det er hva høstlisten til Viaplay har å by seerne på.

Publisert:
  • NTB
Henriette Steenstrup er desemberklar med tredje sesong av «Pørni» på Viaplay.

Viaplay har et knippe fine serier å friste med når høstmørket så smått begynner å senke seg. Allerede tilgjengelig er «Nede» med Maria Austgulen i hovedrollen som Fanny, som brått befinner seg i rullestol og møter en rekke hverdagsutfordringer.

Snart kommer storsatsingen «Fenris» i seks episoder, der Ida Elise Broch («Hjem til jul») spiller hovedrollen som biologen som reiser på besøk til faren – en omdiskutert ulveforsker som er i store vanskeligheter i den lille grensebygda.

«Hjem til jul»-kjente Ida Elise Broch har hovedrollen i Viaplays nye storsatsing om en omstridt ulveforsker og datteren hans, «Fenris».

«Pørni» er allerede en publikumsyndling, og vender tilbake i desember med sesong tre der seerne både får oppleve Middelthon-familiens julefeiring, og at hun får følelser for «Kripos-Kenneth», spilt av Oddgeir Thune.

Dansk drama

«Drømmeren – Karen Blixen» er Viaplays danske dramaserie i seks episoder, med Connie Nielsen som den danske forfatteren etter at hun flyttet tilbake til barndomshjemmet Rungstedlund i 1931.

«Riket Exodus» har Viaplay-premiere 9. oktober, og er altså Lars von Triers avslutning på kulturserieklassikeren fra 1990-tallet med blant andre Bodil Jørgensen, Mikael Persbrandt, Lars Mikkelsen, Ghita Nørby, Søren Pilmark og Alexander Skarsgård om bord.

Ghita Nørby hjemsøker heisene i nye «Riget Exodus», som blir å se på Viaplay denne høsten.

Spennende filmer er også i vente. Mot slutten av året slippes Viaplays første norske spillefilm, krigsdramaet «Gulltransporten» med Jon Øigarden i hovedrollen som ekspedisjonssjefen som berger den norske gullbeholdningen fra nazistene. Mens i november kommer Lasse Hallströms «Hilma», viet den særegne kunstneren Hilma af Klint.

– Gullet har hovedrollen, hevder Jon Øigarden om «Gulltransporten»-filmen, som handler om den dristige ekspedisjonen med å få Norges gullbeholdning ut av landet, i sikkerhet for tyskerne, og som har høstpremiere på Viaplay.

Flere realityserier er også i vente. Det blir ny sesong «Robinsonekspedisjonen» med Silje Torp i spissen fra 5. september, spilt inn i Malaysia. Viaplay kommer også med sitt nye konsept «MasterChef – unge talenter», med 12 kokkespirer i alderen 14 til 17 år som kappes om tittelen.

Fangene på fortet

Ny og 12. sesong av «Fangene på fortet» følger rett over nyttår, med Julie Strømsvåg, Kjetil André Aamodt og Triana Iglesias som programleder for 48 norske kjendiser som setter hverandre stevne på Fort Boyard i Frankrike.

29. september har sesong åtte av «Eventyrlig oppussing» med Halvor Bakke, 31. august er det ny runde «Luksusfellen» – der første episode lokker med at Hallgeir Kvadsheim og Lene Drange reiser til London for å møte kvinnen som ble lurt av Tinder-svindleren.

Dokumentarer er også å finne på høstlisten: «Vegg vegg vegg» er allerede å se, og følger Karpe i to år der de planlegger både Skien-showene og Oslo Spektrum-konsertene. Senere i år kan seerne møte «Outsideren Henrik», viet alpinisten Henrik Kristoffersen – som lover «et rått og ærlig innblikk i livet» til den kompromissløse og omdiskuterte outsideren.

«Norske krimsaker» har premiere for sesong fire 14. september, og skal ta for seg Birgitte-saken, drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen og kidnappingen av gallerist og millionær Reidar Osen.

LES MER:

Dragene flyr igjen i mye imøtesette «House of The Dragon»

LES MER:

«Stranger Things» får spin-off

LES MER:

Snapchat er størst blant de unge

Publisert:

TV-seriene å glede seg til i høst

Strømmetjenestene kappes om å by oss på stadig mer påkostede serier. Kampen om høstens TV-seere er knallhard, og vi lister opp noen norske og internasjonale godbiter.

Publisert:
  • NTB