«Emma» og «The Invisible Man» går til skjermen

Stengte kinoer tvinger filmaktører til å tenke nytt.

Publisert:
  • NTB
Kostymedramaet «Emma», basert på Jane Austens roman, skulle hatt kinopremiere 13. mars. Nå blir det strømmepremiere i stedet.

Etter at kinoene over hele landet stengte dørene, er det nå klart at storfilmene «Emma» og «The Invisible Man», som begge skulle hatt kinopremiere nå i mars, går til strømmetjenesten Viaplay. Der vil de bli å finne som leiefilm fredag 20. mars.

Dette har aldri før skjedd i kinofilmens tradisjonsrike historie, melder strømmetjenesten.

Vanligvis får nye filmer fire måneder med eksklusiv visning på kino før de beveger seg over til leie- og kjøpefilmmarkedet. NBC Universals avgjørelse om å flytte over filmene allerede nå, er dermed historisk.

LES MER:

Gamle «virusfilmer» gjør comeback på strømmelistene

LES MER:

Dette blir nytt på Netflix og HBO nå i mars

– Vi tester upløyd mark når vi bryter med det tradisjonsrike visningsvinduet som tilhører kinoene for å gi alle der hjemme mulighet til å kunne se filmer de hadde planlagt å se på kino sammen, forteller chief content officer i NENT Group, Filippa Wallestam.

«The Invisible Man» med Elisabeth Moss hadde premiere hadde kinopremiere 6. mars. Allerede 20. mars kan du leie den.

«Emma» er en britisk romantisk dramafilm basert på Jane Austens roman Emma fra 1816. Filmen har Anya Taylor-Joy i tittelrollen og skulle hatt kinopremiere 13. mars.

«The Invisible Man» er en skrekkfilm i moderne drakt basert på H.G. Wells roman fra 1897 med samme navn. Filmen hadde kinopremiere i Norge 6. mars.

Publisert:

– Publikum savner kinoene, og ser etter andre steder å oppleve god film

Det sier Frode Soleim, markedsdirektør i Filmweb, Norges største film- og kinoportal.

Publisert: