Meerkat er appen «alle» snakker om

Lar deg snappe videoer på direkten.

Publisert:
  • AV: Geir Amundsen
SNAPPY: Som Snapchat, er det ingen lagring. Når sendingen er over, er videoen historie.

De siste par ukene har videostrømme-appen Meerkat (engelske ordet for surikat) fått det til å summe i både sosiale og tradisjonelle medier.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Therese (24) fra Stokka ble oppdaget på Instagram

Appen som lar deg strømme video direkte til Twitter-følgerne dine.

Det vil skje mye spennende innen feltet live strømming det neste året.

Videostrømme-apper er ikke et nytt fenomen. App-historien har eksempelvis gitt oss både Ustream og Bambuser. Forskjellen er Meerkats brukervennlighet og Twitter-integrasjon.

\- Noe av det mest spennende med den populariteten Meerkat nå plutselig har fått, er de reaksjonene det får fra etablerte sosiale medier som Twitter og Facebook kan indikere at det vil skje mye spennende innen feltet live strømming det neste året, sier sjef for sosiale medier i NRK, Ingeborg Volan.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Rema 1000-bildet som sprer seg på sosiale medier

Ingen lagring

Det er ikke bare gulfargen som får tankene til å gå retning av Snapchat, de direktesendte Meerkat-videoene lagres heller ingen steder. Når sendingen er over, er videoen historie.

Det vil si, du kan selv velge å lagre egne videoer på Iphone-en eller Ipad-en (en Android-versjon skal være på gang). En valgmulighet du får hver gang et opptak er avsluttet.

«Alt som skjer på Meerkat skjer på Twitter», heter det i appen. I det øyeblikket du starter en videostrøm, sendes det ut en tweet om at du har startet å strømme.

Meerkat-brukere vil også få et eget varsel om at du er i sendemodus, og i appen vil et skjermbilde av din strøm listes opp sammen med andre Meerkat-brukere som strømmer akkurat nå.

Slik gjør du det:

- Last ned Meerkat-appen fra App Store

- Logg inn med ditt Twitter brukernavn og passord

- Du er nå klar til å direktesende din første video. Ett trykk på «stream»-knappen og du er på lufta.

- Om du vil, kan du legge inn en liten tekst om hva videoen skal handle om, og du kan sende et forhåndsvarsel om at en videostrøm begynner på et visst tidspunkt.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Streaming nytt: Mars er en spesielt god måned

Publisert:

Meerkat er appen «alle» snakker om

Lar deg snappe videoer på direkten.

Publisert: