Redd for at favorittkarakteren din skal dø i sesong 8? Her kan du få svar

Ved hjelp av algoritmer kalkulerer nettsiden «A song of ice and data» ut sannsynligheten for dødsfall til «Game of Thrones»-karakterer.

Publisert:
  • Elise Gull Askim
Det er kun 0,9 prosent sjanse for at Daenerys Targaryen dør i seriens siste sesong, ifølge nettsiden «A song of ice and data».

NB: Artikkelen kan inneholde spoilers for sesong 8 av Game of Thrones!

Saken om nettstedet «A song of ice and data» ble først omtalt i Aftenposten.

Nettsiden er resultatet av seminarer fra 2016 og 2019 i programmeringsspråket Javascript, ved det teknologiske universitetet i München.

– Vi ville fortelle noen av historiene fra «Game of Thrones» ved å bruke data som vi samlet fra fans, nettsider om serien og bøkene, skriver de på nettsiden sin.

Disse vil mest sannsynlig overleve

Ifølge nettsiden er det kun 0,9 prosent sjanse for at Daenerys Targaryen dør i seriens siste sesong. Noen av de andre karakterene med kun 1 prosent dødssjanse, er Yara Greyjoy og Grey Worm.

Kristoffer Hivjus karakter Tormund Giantsbane vil mest sannsynlig overleve. Ifølge algoritmen er det 2 prosent sannsynlighet for at han ikke overlever den siste sesongen.

Også Tyrion Lannister, Varys, Samwell Tarly og Jamie Lannister har gode odds for å komme levende ut av krigen mot The Night King.

Disse har dårlige odds

Tallene for karakteren Bronn er derimot ikke på hans side. Ifølge nettsiden er det så mye som 94 prosent sannsynlighet for at han ikke kommer levende ut av sesong 8.

Det ser også dårlig ut for Cersei sin livvakt Gregor Clegane og Sansa Stark, med algoritmens 80 og 73 prosent sannsynlighet for dødsfall.

For Bran Stark og Arya blir det spennende, de ligger på rundt 50 prosent sannsynlighet. Dermed kan det gå begge veier i løpet av sesongen.

MER FRA BYAS:

LES MER:

GoT-øyeblikkene vi aldri glemmer!

LES MER:

Dette bør du vite før den siste sesongen av Game of Thrones

LES MER:

5 «ukjente» serier du bør få med deg

Publisert:

Dette bør du vite før den siste sesongen av Game of Thrones

Nå starter det som blir den 8. og siste sesongen i en av verdens mest populære serier.

Publisert: