Viruset har spredd seg til gatekunst over hele verden

Samtidig som verden holder pusten - og holder seg innendørs - på grunn av koronaviruset, griper gatekunstnere over hele verden til sprayboksene.

Publisert:
En gatekunstner i Berlin lot seg inspirere av «Ringenes Herre»-Gollum i sin fremstilling av kampen om kostelig toalettpapir blant hamstrerne.

De skildrer både erfaringer med karantenelivet så vel som redselen for covid-19 på offentlige vegger.

På en vegg i Berlin har noen malt Gollum fra «Ringenes Herre» som knuger på en rull dopapir mens han hveser «min kosteligste».

I Glasgow fremstilles viruset som en fotlenke, mens graffitikollektivet RBS Crew i Senegal tar til veggene for å informere om hvordan man minsker smittespredningen, melder TT.

I Storbritannia sitter folk hjemme i isolasjon og karantene, noe som har fått en gatekunstner i Glasgow kjent som Rebel Bear til å fremstille koronaviruset som en fotlenke sist helg.

Også her hjemme har koronaen inspirert: Øistein Jakobsen, som ifølge BA har oversikt over gatekunsten i Bergen, forteller til avisen at koronaperioden har satt ekstra fart i miljøet.

I Senegal gjør grafittikollektivet RBS Crew sitt for å informere om hvordan man kan begrense smitten.

Flere av de mest profilert bergenske gatekunstnerne har kommentert koronaen på sin egen måte. AFK , kjent for sitt Listhaug-verk, har blant annet laget et rørende bilde av to jenter som holder rundt hverandre – og kloden – mens den ene tegner et virus.

En annen gatekunstner, Pyritt , tegnet en bunadsjente med munnbind på veggen til Kronstad Distriktspsykiatriske Senter – med tittelen «Mai 2020».

Her i Rogaland har verket til Pøbl på Bryne selvfølgelig blitt lagt merke til:

I en undergang i Bryne dukket dette verket fra Pøbl opp.

Ellers har Hanne Sigbjørnsen fra Kverneland - aka «Tegnehanne» - sin stripe om korona rørt folk over hele landet.

Publisert:

Korona: 5 ting du kan gjøre (som kan gjøre en forskjell)

Selv om du bør holde deg hjemme mest mulig, kan du både spise godt, få unna litt ærend og gå på konsert i koronaens tid - og samtidig gjøre noe bra for andre.

Oppdatert: