Fetisj-antrekkene til Kim Kardashian og Madonna «er en reaksjon på lockdown»

Kim Kardashian vakte oppsikt i heldekkende svart på Met-gallaen, Evan Mock brukte en bondagehette samme sted og Madonna stilte på MTV-prisutdeling i dristig, svart lateks. Nå har en moteekspert forklaringen.

Publisert:
Kim Kardashian vakte oppsikt i dette antrekket på Met-gallaen.

– At fetisjmote melder seg igjen, er dels en reaksjon på lockdown, sier den britiske professoren i motedesign, Andrew Groves, til The Guardian.

Groves sto nylig sto bak en utstilling viet munnbind kalt «Undercover» ved Westminster Menswear Archive ved Westminster-universitetet i London.

Madonna på MTV VMA-prisutdelingen.
Å ta i bruk fetisjklær som mote kan tolkes som et ønske om å snu forholdet og ta tilbake kontrollen.

Han mener vi alle de siste 18 månedene «har vært i et underlig BDSM-forhold til myndighetene, som har kontrollert kroppene våre og tvunget oss til å bruke munnbind og bestemt hvem vi kan kysse og berøre».

– Å ta i bruk fetisjklær som mote kan tolkes som et ønske om å snu forholdet og ta tilbake kontrollen, sier Groves.

«Gossip Girl»-skuespiller Evan Mock på Met-gallaen.

Historisk har fetisjplagg trådt frem i lyset etter økonomiske nedgangstider eller store hendelser som de to verdenskrigene. Dette ifølge medeier i fetisjnettstedet MegaPleasure.

– Jeg vil ikke bli overrasket om pandemien vil utløse mer maskebruk både i soverommene og på catwalkene som et nikk til det kollektive traumet vi alle har gjennomlevd, sier Lou Austin til avisen.

LES MER:

Her synger Kongsgård-elevene i underbuksene

LES MER:

Slik vil Marte (32) fra Storhaug utfordre kroppsidealet: – Jeg vil leve uten skam

Publisert:

Studenter truer med å møte til eksamen med luftveissymptomer: – Veldig dumt

Studenter som skal skriver på Jodel at de vil møte opp på eksamen med luftveissymptomer for å slippe utsettelse. – Det skal være trygt å gjennomføre eksamen på campus, sier prorektor.

Publisert: