Cengiz Al skal spille drømmeprinsen til Astrid S i «Tre nøtter til Askepott»

«Skam»-kjenningen Cengiz Al er klar for sin nye rolle: Som Askepotts – og kanskje hele Norges – drømmeprins.

Publisert:
  • NTB
Cengiz Al fra «Skam» og «Alle utlendinger har lukka gardiner» trår nå til som den fjongt kledde prinsen i «Tre nøtter til Askepott» - der Astrid Smeplass spiller en annerledes heltinne.

Det skapte store overskrifter da det ble kjent at det var selveste Astrid Smeplass – Astrid S – som kapret tittelrollen i den norske nyinnspillingen av juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott».

Nå røper Storm Films hvem som blir hennes motspiller, og produsent Frederick P. Howard har dette å si om hvorfor valget falt på Cengiz Al.

– Cengiz har en tilstedeværelse og en menneskelig varme som kombinert med en høyreist holdning gjør ham til, ja nettopp, hele Norges drømmeprins.

Nybakt pappaprins

Spekulasjonene har ifølge pressemeldingen fra filmselskapet vært mange.

«Tre nøtter til Askepott» er under innspilling i Lillehammer-traktene og på Maihaugen, der det romantiske landskapet vi kjenner fra den opprinnelige, tsjekkiske julefilmen skal gjenskapes med norsk vri.

LES MER:

Uvanlig reklamefilm får mange reaksjoner

Originalene: Her er prinsen og Askepott i den tsjekkiske originalutgaven av juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott».

Cengiz Al forteller dette om hvordan forespørselen om prinserollen artet seg:

– Jeg hadde nettopp blitt pappa da jeg fikk telefon om å prøvespille for rollen som prinsen. Jeg har hatt skikkelig adrenalinkick siden da, og nå er vi endelig i gang med denne vakre storfilmen. Det føles som en drømmerolle, sier han i en uttalelse.

Astrid S røpet i forrige uke at hun hadde vært riktig så opptatt i forkant av innspillingsstart med å lære seg å «ri på hest og skyte pil og bue». Og også Cengiz Al hadde en bratt læringskurve, røper han:

Hesteskrekk

– Jeg var egentlig livredd for hester, men nå elsker jeg å galoppere, sier Cengiz Al.

«Tre nøtter til Askepott»-regissør Cecilie Mosli roser sitt prinsefunn med ordene:

– Cengiz er en ekte prins, både som en fantastisk skuespiller, og som strålende menneske. Selv hestene våre er forelsket i Cengiz, sier hun.

LES MER:

Fans på Twitter slakter «Sex og singelliv» uten Samantha

Det skapte store overskrifter i forrige uke da det ble røpet at Astrid S spiller Askepott i den norske nyinnspillingen av «Tre nøtter til Askepott».

Det blir litt av et rolleskifte for Cengiz Al, som slo gjennom som Yousef i fjerde sesong av «Skam» – og som i fjor var å se i filmatiseringen av den mye omtalte Groruddalen-skildringen «Alle utlendinger har lukka gardiner».

Da filmen ble presentert, sa Cengiz Al til NTB:

– Jeg er lei av superhelter og Marvel-figurer nå. Ærlig talt, vi trenger filmer om norsk virkelighet.

I fjor var Cengiz Al, her til høyre sammen med Karen Øye og Servat Yildirim, å se i filmen «Alle utlendinger har lukka gardiner».
Nå er vi endelig i gang med denne vakre storfilmen. Det føles som en drømmerolle.

Novemberpremiere

Den norske nyinnspillingen beskrives av Storm Films, som står for produksjonen, som «en storslått moderne eventyrfilm basert på klassikeren «Tre nøtter til Askepott» fra 1973, men tatt hjem til Norge og vår arktiske vinter og vårt ville landskap».

Askepott-historien handler ifølge omtalen om å tørre å tro på seg selv – og at kjærligheten seirer til slutt.

LES MER:

Dette er nyhetene hos Netflix, HBO og Disney+ i februar

«Filmen viderefører arven fra klassikeren ved å ha en handlekraftig og selvstendig Askepott i hovedrollen. For Ikke alle prinsesser venter på å bli reddet!", oppsummeres handlingen. Kinogjengerne må vente til november.

Manus er skrevet av Kamilla Krogsveen, Karsten Fullu, Anna Bache-Wiig og Siv Rajendram Eliassen.

Publisert:

Varm mottakelse for nye Askepott

Mange ville se Astrid Smeplass svinge seg i rollen som Askepott i helgen.

Oppdatert: