– Sikre på at «Nordsjøen» vil være med å gi folk tilbake den gode følelsen som bare kino kan gi

29. oktober er det duket for premiere på storfilmen «Nordsjøen», som følger etter katastrofefilmer som «Bølgen» og «Skjelvet» – og det tror produsenten bak kan være med på å lokke folk tilbake til kinosalene.

Publisert:
  • NTB
«Nordsjøen» kan være med på å lokke kinopublikum tilbake i salene med sitt format, tror filmfolkene bak. Her er hovedrolleinnehaver Kristin Kujath Thorp og Rolf Kristian Larsen.

– Det er blitt en spektakulær og storslagen film som utnytter kinoens potensial til det fulle. Etter lang tid med tomme saler er vi sikre på at «Nordsjøen» vil være med å gi folk tilbake den gode følelsen som bare kino kan gi, sier produsent Martin Sundland i Fantafilm Fiksjon.

Han røper at koronapandemien ga filmteamet store utfordringer. Egentlig skulle de spilt inn katastrofefilmen i utlandet, men nå måtte hele produksjonen gjennomføres i Norge. Studiobygg ble byttet ut med krevende locations i form av ekte oljeplattformer, kontrollrom, helikopter, flyplasser og båter.

LES MER:

Disse filmene får du se på kino i høst

«Nordsjøen» kan være med på å lokke kinopublikum tilbake i salene med sitt format, tror filmfolkene bak.

– Det har vært ekstremt krevende, men det har også gitt filmen en autentisk følelse som man bare får om man er der det faktisk skjer, sier «Nordsjøen»-regissør John Andreas Andersen.

– Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til. Offshore-bransjen har vært utrolig hjelpsomme og imøtekommende, og uten den velvilligheten vi har møtt hadde det vært umulig å gjennomføre en film som dette på denne måten, sier han.

LES MER:

Ny «Alene hjemme»-film kommer før jul

«Nordsjøen» kan være med på å lokke kinopublikum tilbake i salene med sitt format, tror filmfolkene bak. Her er Anders Baasmo

I hovedrollen som ung teknologigründer med undervannsroboter som spesiale finner man stjerneskuddet Kristine Kujath Thorp («Den største Forbrytelsen», «Ninjababy»). Og robotene kommer godt med når oljeplattformene på uforklarlig vis begynner å gå ned – og fanger tusenvis av oljearbeidere, inkludert hennes egen kjæreste.

I andre roller ser man Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Henrik Bjelland og Bjørn Floberg. En ny teasertrailer for «Nordsjøen» ble sluppet løs onsdag med skremmende scener, der plattformer og forsyningsskip forsvinner i frådende bølger.

Publisert:

Disse filmene får du se på kino i høst

Fjorten norske filmer er klare for å treffe norske kinoer denne høsten.

Publisert:
  • NTB